Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

081207_fred_vd_berg.jpgVanochtend is de heer L.F.M. (Fred) van den Berg uit Dinther benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Heijmans van de gemeente Bernheze heeft hem de versierselen behorende bij deze koninklijke onderscheiding na afloop van de Gildemis voor het Sint Barbara Gilde in de parochie St. Servatius te Dinther uitgereikt.


Nadat het gilde op het kerkplein gilde-eer aan Fred had gebracht, verraste harmonie Sint Servaes de heer van den Berg met een serenade op het gildeterrein.

 De heer Van den Berg ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten sinds 1977 op het gebied van kerkelijk leven, jeugdwelzijn en cultuur.

Decorandus zet zich sinds 1977 in als vrijwilliger bij de St. Servatius Parochie in Dinther. Regelmatig is hij koster, lector en collectant, daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Van 1978 tot 1989 was de heer Van den Berg bestuurslid, waarvan enkele jaren vice-voorzitter en penningmeester, van Stichting Jong Nederland Dinther.

Sinds 1983 is hij bestuurslid en secretaris (22 jaar) van het St. Barbara Gilde in Dinther (93 leden) en sinds 1987 bestuurslid en secretaris (20 jaar) van de Gildekring Maasland (2000 leden) Tevens is decorandus lid van het algemeen bestuur van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden (205 aangesloten gilden).
Tenslotte was de heer Van den Berg van 2002 tot en met 2006 medewerker van het secretariaat van het Europees Schutters Treffen Bernheze.