Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

brandweerbd_foto_6457484-b06_980267h.jpgDe zestig vrijwilligers en de acht beroepskrachten van het brandweerkorps Bernheze beschikken sinds gisteravond over een nieuw brandweeruniform. Bernheze is het eerste korps van Nederland dat het nieuwe uniform aangemeten en geleverd heeft gekregen.
Tijdens de jaarlijkse korpsavond in de Hoefslag in Nistelrode werd het 'uitgaanstenue' gisteren officieel in gebruik genomen. De brandweerlieden houden hun oude uitrukpak gewoon in gebruik.

 

Het brandweerkorps Bernheze met posten in Heeswijk-Dinther, Heesch en Nistelrode, wilde aanvankelijk al in 2007 nieuwe uniformen bestellen omdat de oude inmiddels al tien jaar in gebruik waren. Volgens Judith van Leuken, plaatsvervangend commandant, werd toen bij navraag duidelijk dat de nieuwe uniformen al in de maak waren. Vervolgens werd besloten de aanschaf enige tijd uit te stellen. Bernheze was het eerste korps dat de nieuwe pakken bestelde. Het nieuwe uniform heeft veel weg van dat van de politie, aldus Van Leuken. Verschil is echter dat de broek van de brandweer grijs is en een zwarte streep heeft. Het jasje is zwart met op de kraag het logo van de brandweer. Van Leuken vindt de pakken representatief en een hele verbetering van het oude uniform. "Bovendien waren we na elf jaar wel eens toe aan wat anders en nieuws."

Tijdens de korpsavond werden gisteravond ook nog de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ook werden de bevorderingen bekend gemaakt en werd er afscheid genomen van Martien van Grinsven van de post Heesch. Die werd dit jaar 55 en moest na zeventien jaar het branweerkorps verlaten.

Bron: Brabants Dagblad.