Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

081122-wvdl-winter2008_1.jpgVoor fietsers die zich verplaatsen tussen Veghel en Dinther of omgekeerd is het de afgelopen dagen enorm ploeteren.Het fietspad aan beide zijden van de weg Middegaal - Hoog Beugt, dat loopt via het viaduct over de A50 zit vol met grote aangevroren stukken ijs. Fietsen is er bijna niet mogelijk en zelfs lopend is het lastig om via de ijsbaan boven te komen.

Het fietspad aan Veghelse zijde, op het viaduct en net er over heen, wordt gestrooid en schoon gehouden in opdracht van de gemeente Veghel. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het viaduct zo glad omdat het op een brug nu eenmaal altijd gladder is. Het viaduct ligt precies op de gemeentegrens van Veghel en Bernheze. Grensgemeenten hebben hiervoor afspraken. Op een kaart staan de strooigebieden voor iedere gemeente precies vastgelegd. Maar de strooigebieden kunnen gemeentegrenzen overschrijden. In de gemeenten Bernheze en Veghel wordt bij sneeuwval op alle doorgaande fietspaden preventief gestrooid, zo is het beleid. Voor de fietspaden worden in Veghel drie pick-ups van de gemeente ingezet. Een voor fietspaden in Veghel zelf, een voor fietspaden in de kerkdorpen en een voor de paden op de industrieterreinen. In Bernheze daarentegen rijden in opdracht van de gemeente zeven strooiwagens rond voor de doorgaande wegen en fietspaden. Daarna worden de wegen en fietspaden bijgehouden door extra te strooien en sneeuw te schuiven. "Bernheze wil dat iedereen binnen een straal van 500 meter veilig op een weg of fietspad kan komen", vertelt een woordvoerder van de gemeente. Mocht het de komende dagen nog flink gaan vriezen en sneeuwen: "Er is zout zat", aldus de gemeente Bernheze.

Wethouder Piet Hooiveld liet gistermiddag weten dat in Veghel op alle doorgaande wegen en fietspaden inmiddels gestrooid is. Strooiwagens waren vooral nog in woonwijken bezig om gladde wegen en fietspaden te bestrooien. In het Veghelse centrum werd gisteren handmatig sneeuw geveegd en opgeruimd.

Bron: Brabants Dagblad