Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090127-phe-ontsluitingsweghd-zuid_3.jpgVanavond was er een grote opkomst op de informatieavond over wat tot nu toe heette: ontsluiting Retsel, maar nu: ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid. Er waren maar liefst ong. 150 mensen in CC Servaes in Dinther. Zie foto's.

 

Er werd een uitgebreide presentatie gegeven van alle plannen, te beginnen met alle verkeersproblematiek in heel Heeswijk-Dinther en de besluitvormingsplannen hiervan in de komende jaren.
De avond werd voorgezeten door de burgemeester dhr. Heijmans en de presentatie en de diverse vragen werden beantwoord door de verantwoordelijke wethouder, dhr. v.d. Ven, en twee ambtenaren.
In de zaal liepen nog twee ambtenaren rond om de microfoon steeds voor te houden aan de vele mensen die vragen stelden.

Het tracé ligt ongeveer wel vast: links naast de dierenartsenpraktijk op Laag Beugt, dan  naar de eerste bocht in de Boterweg en vandaar naar de weg langs het kanaal. Hier zal in samenwerking met de provincie een aansluiting komen op een nieuw te vormen weg die of zal bestaan uit een vierbaans weg van 2 x 100 km of van 2 x 80 km/u.
Op Laag Beugt zal er een begin komen van die nieuwe aansluiting via een rotonde, en bij het kanaal een gelijkvloerse of een ongelijkvloerse aansluing die toegang geeft tot de A 50 richting Oss. Dit is afhankelijk van de besluitvorming van de provincie.

Op 5 febr. a.s. zal er in de gemeenteraad een definitief besluit komen over het tracé, dat volgens de hudige plannen in 2013 klaar zou kunnen zijn.

Naast dit nieuwe tracé werden er nog allerlei opmerkingen gemaakt over de doorgaande weg in Heeswijk-Dinther zelf: te weing verlichting op oversteekplaatsen, verwarring over wel of geen voorrang, weinig ruimte voor voetgangers, etc.

De gemeenteraadsvergadering van 5 febr. zal ook op de lokale TV te zien zijn.