Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090218-wvdl-abdijstraat_10.jpgEen groot aantal bewoners van de Abdijstraat zijn aanwezig op de informatieavond over de herinrichting van de Abdijstraat . De koffie staat klaar. Allen worden welkom geheten door Harold Soffner (medewerker civiele en cultuurtechniek) Hij legt uit waarom afkoppelen en reconstructie van de riolering zo belangrijk is, nl om wateroverlast zoals bijvoorbeeld een paar jaren geleden in de Zijlstraat te voorkomen.

Het duurzaam omgaan met regenwater dat niet meer afgevoerd wordt naar de rioolwaterzuivering maar in de natuur terecht komt, zoals de gracht bij de abdij en de leigraaf.
Gemeente Bernheze was goed vertegenwoordigd met mensen die zich gaan bezighouden met de uitvoering van de reconstructie van de straat. 

 

Herinrichting

Maarten Balke (projectleider) laat een schets zien zoals het er in de toekomst uit gaat zien, maar daar gaat nog heel wat aan vooraf. Het eerste gedeelte, Hoofdstraat, Zijlstraat zal in de derde week van maart afgesloten worden en zal er met het afkoppelen van de riolering begonnen worden. Bewoners kunnen dan nog alleen te voet of met de fiets hun huis bereiken.
Het materiaal dat gebruikt wordt voor de straat  sluit aan op de Zijlstraat zodat een mooi geheel ontstaat.
Er komen vakken om in de lengte te parkeren en vakken om haaks te parkeren, brede trottoirs, andere beplanting.

 

Er komen per dag vijfduizend auto’s door de straat waarvan 12% vrachtverkeer, dus zeshonderd  vrachtauto’s. Dat vindt Rien van Uden toch wel erg veel vraagt of dat in de toekomst zo blijft en of het vracht verkeer niet omgeleid kan worden?
Een vrijwilligster van de brigadiers hoopt dat de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft  voor de leerlingen van het Mozaïek zodat ze veilig van en naar school kunnen.
En is iedereen nog wel bereikbaar door duidelijke omleidingen?
Wordt de grond gereinigd van de benzinepomp die er was?

Zo maar wat vragen die voor de bewoners van de Abdijstraat van belang zijn.

 

Voor informatie kunt U terecht op de site van de gemeente.

www.bernheze.org