Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

jos_heijmans_8.jpgOp donderdag 19 maart 2009 vindt de raadsvergadering plaats. De vergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, aanvang 19.30 uur. De belangrijkste agendapunten zijn:

Startnotitie actualiseren structuurvisie.
In de structuurvisie worden onder andere gerealiseerde projecten en nieuwe ontwikkelingen opgenomen. De structuurvisie wordt gebruikt bij de toetsing van ruimtelijke ontwikkelingen. De startnotitie voor deze nieuwe structuurvisie geeft inzicht in onder andere het doel, het tijdpad en het betrekken van inwoners en de raad.

Wijziging bebouwde komgrenzen Bernheze
Door ruimtelijke ontwikkelingen en herinrichting van wegen, is het wenselijk de bebouwde komgrenzen in verkeerstechnische zin aan te passen. Deze aanpassingen hebben consequenties voor de toegestane verkeerssnelheden.

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf
De gemeente Bernheze neemt deel aan het Veiligheidshuis. In het raadsvoorstel wordt ingegaan op de evaluatie (werkwijze en de thema’s jeugd, huiselijk geweld, veelplegers en nazorg voor exgedetineerden) en de financiële gevolgen. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om de deelname aan het Veiligheidshuis voort te zetten. Kosten 2009: € 19.117,- (inclusief nazorg ex-gedetineerden)

Aanpassen Winkeltijdenverordening

Benoeming extern lid Rekenkamercommissie
De Rekenkamercommissie heeft een geschikte kandidaat gevonden voor het lidmaatschap van de Rekenkamercommissie en stelt voor om over te gaan tot de formele benoeming van mevrouw drs. J.M.G.A. Versmissen-Adriaans uit Eersel.

Herbenoeming burgemeester
Per 1 oktober 2009 loopt de eerste ambtstermijn van zes jaar van burgemeester Heijmans af. De burgemeester wil voor herbenoeming in aanmerking komen. Voorgesteld wordt om een vertrouwenscommissie in te stellen en de ‘Verordening herbenoeming burgemeester’ vast te stellen. De raadsvergadering is live te volgen op de televisie via Bernhezer Omroep Stichting (Wan TV), behalve wanneer u digitale televisie heeft. De agenda en stukken vindt u op www.bernheze.org.