Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifBent u van plan een woning te kopen met een koopprijs tot € 200.000,-, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een starterslening. Ook kopers van seniorenwoningen kunnen in aanmerking komen.

Een starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u zelf kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
De hoogte van de lening is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en bedraagt maximaal

Hoe werkt de starterslening?
De Starterslening beweegt mee met uw inkomensontwikkeling. De eerste drie jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Daarna kunt u uw inkomen laten hertoetsen om de actuele betaalcapaciteit vast te stellen.
Eventuele nieuwe inkomensruimte wordt gebruikt om eerst rente en daarna aflossing op de lening te voldoen. Ook na het 6e, het 10e en het 15e jaar is weer een inkomenstoets mogelijk.

Voorwaarden
1. De aanvrager moet op het moment van aanvraag in Bernheze woonachtig zijn dan wel de afgelopen 20 jaar ten minste 10 jaar als inwoner ingeschreven hebben gestaan.
2. De aanvrager mag op het moment van aanvraag geen koopwoning(en) in eigendom hebben en in de voorafgaande periode van vijf jaar ook niet hebben gehad.
3. Voor een nieuwbouwwoning geldt: de vrij op naam-prijs van uw nieuwbouwwoning (incl. meerwerk) mag niet meer zijn dan €200.000,-.
Voor een bestaande woning geldt dat de koopprijs van uw woning (excl. kosten koper maar incl. verbouwingskosten) niet meer mag zijn dan 200.000,-.

Interesse?
Vraag dan de informatiebrochure aan bij de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88,
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www. bernheze.org.