Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifVan 23 februari t/m 3 april 2009 heeft het voorontwerp bestemmingsplan buitengebied ter inzage gelegen. Dit heeft veel los gemaakt bij de mensen, want er zijn ruim 300 inspraakreacties bij de gemeente binnengekomen.

Planning
Oorspronkelijk was de doelstelling het bestemmingsplan in maart 2010, voor de verkiezingen, vastgesteld te hebben. Dit is helaas niet meer haalbaar. In de nieuwe planning geldt een vastgesteld ontwerp bestemmingsplan in februari 2010 als mijlpaal. De vaststelling van het definitieve bestemmingsplan zal vervolgens eind 2010 geschiedden.

Hoe nu verder?
De gemeente is hard aan het werk om de nieuwe planning te verwezenlijken. Dit betekent onder meer dat de 300 inspraakreacties zo snel mogelijk worden beantwoord. Verder wordt een aantal onderwerpen dieper uitgewerkt. U kunt hierbij denken aan gebiedsvisies, waterhuishouding, exploitatieplan en effecten op het milieu. Verzoeken van burgers worden beoordeeld en indien mogelijk meegenomen in de procedure van het bestemmingsplan. Als alles volgens planning verloopt wordt het ontwerp begin januari 2010 voorgelegd aan het college en zal de Commissie Ruimtelijke Zaken het ontwerp in februari 2010 vrijgeven voor ter inzage legging.