Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

080716-rvdk-revitailering_retsel_2.jpgIn 2004 heeft de gemeente, mede op aansporing van het bedrijfsleven, het initiatief genomen tot revitalisering van de bedrijventerreinen Cereslaan-West in Heesch, Kleinwijk in Nistelrode en 't Retsel in Heeswijk-Dinther.

In 2007 is gestart met de werkzaamheden op Kleinwijk en inmiddels zijn op alle terreinen de werkzaamheden voor riolering en bestarting afgerond. De groenwerkzaamheden op Cereslaan-West en 't Retsel lopen dit jaar nog door.

Afkoppelen regenwater bedrijventerreinen
Cereslaan-West
Door omstandigheden is de afwikkeling van de uitkering afkoppelsubsidie vertraagd. Middels bestuurlijk overleg is overeenstemming bereikt met het Waterschap zodat de aanvragen kunnen worden afgewerkt. De uitbetaling vindt naar verwachting in september plaats.

't Retsel
De subsidie bedraagt € 2,00 per m2 dak- en verhardingsoppervlak dat op 't Restel wordt afgekoppeld. Het indienen van formulieren voor het verkrijgen van subsidie is niet meer mogelijk. De uitbetaling vindt naar verwachting in september plaats.

Ondernemers
Ondertussen hebben de ondernemers ook niet stil gezeten. Velen hebben aanpasingen op het eigen terrein gedaan en/of verhard oppervlak afgekoppeld. De Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze (SIOB) heeft collectieve contracten afgesloten voor energie-inkoop en inzameling van bedrijfsafval. Deze contracten bieden ondernemers die lid zijn van de ondernemersvereniging aanzienlijke financiële voordelen. SIOB werkt aan een uitbreiding van het pakket aan collectieve diensten, zoals camerabeveiliging, mobiele telefonie en inkoop van brandblusapparaten.