Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgPP93 verzoekt het College van B. en W. om het sloopbedrijf van het voormalige verzorgingshuis Ter Weer in Heeswijk Dinther op te dragen de berg gebroken puin, die nu ligt tussen de ouderenwoningen in het centrum van Heeswijk Dinther zo snel mogelijk na de bouwvakvakantie op te ruimen.

Het kan niet de bedoeling zijn, dat deze plek gebruikt gaat worden als opslagplaats van gebroken puin. Niet alleen omdat dat niet mooi is, maar het is voor de omwonenden ook geen gezonde situatie. Wanneer de wind in de richting van de woningen staat, dan moeten in feite de bewoners de ramen gesloten houden i.v.m. het fijne puinstof, dat binnen waait.

Het was voor het sloopbedrijf al bijzonder, dat zij vergunning kregen om het puin ter plekke te breken. Dat betekende echter al een behoorlijke overlast voor aanwonenden. Dat het puin niet onmiddellijk kan worden afgevoerd is begrijpelijk, maar het mag geen opslagdepot worden, totdat de aannemer een bestemming gevonden heeft. PP93 vindt, dat de aannemer dan voor een eigen opslagplek moet zorgen. Vandaar dus het verzoek aan het College.

 

Theo van Overbeek

 Namens Raadsfractie PP93