Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifOp donderdag 17 september organiseert de gemeente Bernheze een inloopavond/ informatieavond in café de Zwaan over de uitvoering van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Heeswijk-Dinther. Van 19.30 uur tot 21.00 uur kan men vrij binnenlopen en informatie krijgen  Al jaren zorgt verkeer op de verbinding Veghel-Middelrode/Berlicum voor overlast in de kom van Heeswijk-Dinther.
Met de aanleg van de nieuwe ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid wordt deze overlast minder. De aanleg hiervan kan echter niet eerder beginnen dan wanneer de N279 langs de Zuid-Willemsvaart is verbreed.
Verwacht wordt dat de nieuwe ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid pas in 2013 wordt aangelegd. In 2007 heeft de gemeenteraad besloten vooruitlopend op de aanleg van de ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid maatregelen te nemen om het doorgaande verkeer te ontmoedigen en de positie van fietser en voetganger te verbeteren.
In 2008 zijn op de doorgaande route van Veghel naar Berlicum diverse maatregelen uitgevoerd. De wegen Hoog en Laag Beugt zijn opnieuw ingericht en binnen de bebouwde kom zijn diverse verkeersmaatregelen getroffen.
Dit alles heeft geleid tot een veiliger inrichting van de doorgaande route, waarbij de gemeente veel aandacht heeft voor de fietsers en voetgangers.  Binnenkort wordt gestart met de volgende fase: de reconstructie van de Hoofdstraat tussen Abdijstraat en Mgr. Van Oorschotstraat.
De bedoeling is om de werkzaamheden eind 2009 of begin 2010 uit te voeren.