Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

gemeentelogo.jpgWeet u dat het werk van de gemeenteraad helemaal niet saai is? En dat er aan de politiek ook spannende kanten zitten? Via de gemeenteraad kunt u rechtstreeks invloed uitoefenen op wat er in de gemeente gebeurt. De gemeenteraad wil u graag uitnodigen om eens kennis met maken met het werk van de raad.

Op 1 oktober 2009 organiseren we voor de eerste keer ‘Gast van de raad’. Wilt u dat een keer meemaken, dan kunt  u zich hiervoor opgeven. Tijdens een avondvullend programma geven wij informatie over het raadswerk, woont u een gemeenteraadsvergadering bij en is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeenteraadsleden.

 

Programma

Om 18.00 uur wordt u in het gemeentehuis in Heesch ontvangen door drie raadsleden en een medewerker van de griffie. Zij vertellen u het een en ander over het werk van de raad en van de raadsleden. U krijgt een toelichting op het verloop van de raadsvergaderingen en u hoort meer over de onderwerpen die er deze avond op de agenda staan. De agenda voor de vergadering ontvangt u ruim van tevoren.

Na een korte rondleiding in het gemeentehuis organiseren we een buffet. U krijgt dan de gelegenheid om informeel contact te leggen met de gemeenteraadsleden Voordat de vergadering begint wordt u voorgesteld aan de burgemeester en alle andere raadsleden.

Vanaf 19.30 uur kunt u de raadsvergadering vanaf de publieke tribune bijwonen. In de pauze en na afloop van de vergadering heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en met de raadsleden van alle politieke partijen te praten.

Kortom, u wordt als een echte VIP onthaald!

 

Wilt u als ‘Gast van de raad’ een kijkje achter de schermen nemen? Meldt u dan snel aan bij de griffie, want vol is vol. U kunt zich tot 23 september a.s. telefonisch aanmelden bij de griffie van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88.

Aanmelden via de e-mail is ook mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld dan uw naam, adres en telefoonnummer.

 

Vanzelfsprekend bent u ook altijd welkom om tijdens de raadsvergaderingen op de publieke tribune plaats te nemen. Hiervoor heeft u geen uitnodiging nodig!

Informatie over ‘Gast van de raad’ vindt u ook op www.bernheze.org.