Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifVan 21 september tot en met 2 oktober organiseert RMB (het RMB is een adviesdienst voor gemeenten op het gebied van Ruimte Milieu en Bouwen) de Duurzame Mobiliteitsestafette.

 

 Gemeentelijke organisaties van Cuijk, Grave, Boxmeer, Bernheze en Veghel kunnen dan schone voertuigen voor hun wagenpark uitproberen.

 

Op 28 september 2009 arriveert om 16.00 uur een karavaan van schone, stille en energiezuinige voertuigen op De Misse voor het gemeentehuis in Heesch, waaronder elektroscooters en bestel- en personenwagens op aardgas. Wethouder Frans van de Ven neemt namens de gemeente Bernheze het estafettestokje over van de gemeente Grave. Medewerkers van Bernheze kunnen twee dagen lang een ‘proefrit’ maken.

De stoet komt op 28 september uit Grave en vertrekt op 30 september naar Veghel, waar het estafettestokje symbolisch wordt doorgegeven.

 Duurzaam vervoer

Met de duurzame mobiliteitsestafette wil RMB het gemeenten gemakkelijker maken een duurzame keuze te maken bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. Na afloop krijgen alle deelnemers de kans om hun ervaringen te delen en uit te wisselen. Bij de overdracht van het stokje en door middel van vragenlijsten.

 

Het project richt zich met name op de gemeentelijke organisaties, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de overdrachten. De overdracht van het estafettestokje zal steeds gebeuren op een toegankelijke tijd en plaats. Kijk voor tijden en plaatsen op www.brabantsgroen.nl

 Brabants GroenDe Duurzame Mobiliteitsestafette valt onder Brabants Groen, de campagne die in de regio Noordoost-Brabant wil bijdragen aan meer bewustzijn op het gebied van duurzaam leven.