Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifVan maandag  28 september tot donderdag 1 oktober brengt de Mexicaanse Sylvia Solis Lopez een bezoek aan de gemeente Bernheze. Zij is hier op uitnodiging van het college in het kader van een project van Talent for Governance. The Hague Academy for Local Governance
Talent for Governance is een initiatief van The Hague Academy for Local Governance. Deze stichting streeft naar de versterking van lokaal bestuur in de wereld door middel van training en kennisuitwisseling. In de cursussen van The Hague Academy staat de dagelijkse praktijk van het werken voor de gemeentelijke overheid in verschillende delen van de wereld centraal. Om de beurzen en netwerkactiviteiten voor jonge ambtenaren te bekostigen werft Talent for Governance geld bij particulieren en organisaties.

Waarom Talent for Governance?
In een groot deel van de wereld werken ambtenaren onder moeilijke omstandigheden. De uitdagingen waarvoor zij staan zijn enorm. Toch zijn er genoeg jonge, ambitieuze ambtenaren die zich willen inzetten voor de lokale gemeenschap en samen met de bevolking willen werken aan een betere toekomst. Zij zijn leergierig, maar geld voor training  is er niet. Met het beursprogramma en het online netwerk van Talent for Governance krijgen deze jonge, talentvolle en gemotiveerde ambtenaren de kans om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, te leren van ervaringen elders en met collega’s ideeën uit te wisselen over oplossingen voor problemen in hun in eigen land.

Talent for Governance investeert in goed lokaal bestuur
Sylvia Solis Lopez uit Ecatepec de Morelos , Mexico krijgt net als Emilia Gjeroska uit Macedonië en Zuidafrikaanse Thulani Twala een studiebeurs van Talent for Governance, een fonds voor jonge ambtenaren in ontwikkelingslanden. De gemeente Bernheze steunt Talent for Governance met een financiële bijdrage en stageplaats voor Sylvia. Ook zullen Nederlandse ambtenaren deelnemen aan netwerkactiviteiten en deelname aan het online Talent for Governance-netwerk. De kennis en ervaring die de jonge talenten zo opdoen helpen hen bij de verbetering van de levensomstandigheden in eigen land. Sylvia, Thulani en Emilia zullen tijdens hun verblijf in Nederland een internationale cursus volgen over burgerparticipatie, projecten bezoeken, netwerken met collega’s uit Nederland en iets vertellen over de situatie in hun eigen land. Naast de gemeente Bernheze, werken ook de gemeenten Smallingerland  en Huizen  mee aan het programma, evenals de Jonge Ambtenaren Netwerken van Den Haag en Noord Nederland.

Programma
Sylvia brengt onder andere een bezoek aan een sociale werkplaats in Heesch, het politiebureau in Oss, IBN Uden, het Verdihuis Oss, de Voedselbank, een brede school en jongerenprojecten en maakt kennis met het lokale bestuur en de projecten in het kader van de burgerparticipatie in Bernheze.
Meer informatie over Talent for Governance is te vinden op www.talentforgovernance.com.