Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifDe  gemeenteraad van Bernheze heeft ingestemd met het verzoek van de gemeente Maasdonk om een onderzoek te starten naar de wenselijkheid en mogelijkheid van krachtenbundeling.   Burgemeester Heijmans van de gemeente Bernheze en burgemeester Augusteijn van de gemeente Maasdonk hebben in een gezamenlijke perspresentatie een toelichting gegeven op het raadsvoorstel ‘onderzoek krachtenbundeling Maasdonk-Bernheze’.
Dit raadsvoorstel is op 1 oktober voorafgaand aan de persbijeenkomst in de raadsvergaderingen van beide gemeenten besproken en unaniem aangenomen. Het onderzoek naar de gezamenlijke samenwerkings- of samenvoegingsmogelijkheden zal de eigen kracht van Maasdonk en Bernheze zichtbaar maken en tevens een antwoord geven op de vraag of, hoe en waar de meerwaarde van samenwerking of samenvoeging ligt.
Hierbij speelt ook de regionale component een rol.Het bureau BMC uit Amersfoort gaat het onderzoek uitvoeren.  Voor de duur van het onderzoek wordt een klankbordgroep opgericht, bestaande uit de burgemeesters, gemeentesecretarissen en griffiers van Maasdonk en Bernheze en twee vertegenwoordigers uit elke gemeenteraad.