Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_broeksriem.jpgGeen stijgende lasten voor de burgers en geen forse bezuinigingen. Het college van B. en W. in Bernheze wil niet beginnen met paniekvoetbal ook al ziet de financiële situatie voor de gemeente er op langere termijn niet al te rooskleurig uit.

"We gaan in 2010 kijken hoe en waar we kunnen bezuinigen of waar we extra inkomsten vandaan kunnen halen", zegt Rien Wijdeven, wethouder financiën in Bernheze. Inwoners van Bernheze gaan er niet op achteruit in 2010. De ozb wordt verhoogd met een inflatiecorrectie van 1,75 procent.

Daar staat tegenover dat iedereen eenmalig 35 euro terugkrijgt van de afvalstoffenheffing. "En het vaste tarief wordt structureel verlaagd", zegt Wijdeven. Ook krijgen alle huishoudens 50 euro solidariteitsbijdrage. Al met al wordt de lastendruk voor huurders in Bernheze komend jaar met ruim 50 procent verlaagd, van 266 euro naar 125 euro. Voor woningbezitters dalen de lasten van 543 euro naar 519 euro (ruim 4 procent). "De minst draagkrachtigen gaan er dus het meeste op vooruit", aldus Wijdeven.

Verder kunnen alle projecten die voor 2010 op stapel stonden, gewoon doorgaan.

Bron: Brabants Dagblad, door: Edith Verwegen. Lees vandaag meer in het Brabants Dagblad.