Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

hovbrabant.jpgDe gemeente Bernheze werkt samen met de provincie, tien gemeenten en andere partners in de regio om het openbaar vervoer de komende jaren een impuls te geven. Dit project heet ‘Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant’. Al vanaf eind 2009 worden er verbeteringen doorgevoerd, zoals snellere busverbindingen, hogere frequenties en betere voorzieningen bij bushaltes (o.a. een dynamisch reisinformatiesysteem).

Later dit jaar worden reizigers geïnformeerd over deze wijzigingen in het openbaar vervoer. Ook wordt in een plan voor de toekomst een visie vastgelegd voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer in de regio. Daarbij wordt een eindbeeld geschetst over waar we willen staan in 2028.

Uitnodiging en meer informatie 
Op dinsdag 20 oktober aanstaande zal vanaf 18.45 uur in Veghel een informatie-avond plaatsvinden voor belangstellenden voor het project HOV. Ook raadsleden van de deelnemende partners zijn hierbij aanwezig. U bent van halte welkom om mee te komen praten over dit onderwerp!

Meer informatie over het HOV-project vindt u op www.hovnoordoostbrabant.nl en algemene informatie over Hoogwaardig Openbaar Vervoer vindt u hier. Tot slot willen wij u graag attenderen op de huidige actie van de provincie, waarbij goedkoop openbaar vervoer wordt aangeboden. Kijk op www.brabant.nl/bus.

Achtergrondinformatie m.b.t. gemeente Bernheze (enquete resultaten en bijbehorende acties):

Resultaten enquête 2008 en exploitatieplannen Provincie: Begin 2008 heeft de gemeente Bernheze een enquête gehouden onder haar inwoners over het openbaar vervoer. Daarbij zijn wensen en verbeteringen in beeld gebracht om deze vervolgens bij de provincie Noord-Brabant in te dienen. De provincie zorgt namelijk voor het openbaar vervoer in Brabant. De uitkomsten van de enquête hebben geleid tot enkele verbeteringen in het openbaar vervoer, die al begin dit jaar zijn ingevoerd. Reizigers hebben hier dus al profijt van. Hieronder informeren wij u graag over de verbeterpunten naar aanleiding van de enquête.

Verbeteringen openbaar vervoer (enquête)
- Alle lijnen: de zon- en feestdagen zijn nu afgestemd op dienstregelingen van busvervoerders in de aangrenzende regio’s. Daarnaast is afgestemd op de wijzigingen van de NS-dienstregeling, zodat overstappen op de trein beter kan plaatsvinden.


- Lijn 90: op zaterdagen start de route in beide richtingen een uur eerder en enkele ritten worden doorgetrokken tot ’s-Hertogenbosch. Ook wordt in de ochtendspits een extra busrit ingezet.


- Lijn 152/157: de lijnopzet is verbeterd door met reële rijtijden te werken (hele vroege ritten gaan sneller dan ritten tijdens de spits) en door een verhoging van het aantal bussen in de ochtendspits van Veghel/Uden naar Oss.


- Lijn 158: de aansluiting van lijnbus 158 vanuit Heeswijk-Dinther is aangepast op de lijnbussen 152 en 157 in Veghel. De overstaptijd is verruimd, waardoor een betere overstap naar Eindhoven is ontstaan.


- Buurtbus 201: er is gevraagd om de buurtbusverbinding in Vorstenbosch te herstellen, die enige jaren geleden is opgeheven. Door de provincie is een onderzoek gestart naar mogelijke verbeteringen voor de buurtbusverbinding. Dit onderzoek loopt nog, omdat is vastgesteld dat er gebrekkig draagvlak voor de buurtbus is.

Meer informatie
Mocht u na het raadplegen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88. Ook horen zij het graag indien u zelf wensen heeft voor het openbaar vervoer.