Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifDe gemeente Bernheze is bezig met het actualiseren van het bestemmingsplan voor het buitengebied. De gemeente maakt hierbij keuzes over de omvang van bouwvlakken van veehouderijen en over mogelijkheden voor uitbreiding van en omschakeling naar intensieve veehouderij.

 

Om een zorgvuldige besluitvorming te waarborgen en omdat het nieuwe bestemmingsplan buitengebied kan worden aangemerkt als een kader voor latere m.e.r.-(beoordelings)plichtige besluiten, stelt de gemeente een plan-MER op.

 

Het doel van de plan-MER-procedure is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zullen worden gebruikt als onderbouwing bij het op te stellen bestemmingsplan buitengebied.

 

De procedure bestaat uit de volgende stappen:

  • Raadplegen betrokken bestuursorganen over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen plan-MER.
  • Opstellen milieurapport.
  • Ter inzage legging en mogelijkheid tot reageren op het plan-MER tezamen met het ontwerp bestemmingsplan buitengebied.
  • Motiveren hoe met de resultaten van het milieurapport en de inspraak is omgegaan in het definitieve bestemmingsplan.
  • Bekendmaking en mededeling bestemmingsplan.

Het plan-MER zal te zijner tijd met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Iedereen wordt in dat kader en op dat moment binnen de daartoe gestelde termijnen in de gelegenheid gesteld zienswijzen ten aanzien van zowel het ontwerp bestemmingsplan als ten aanzien van het plan-MER naar voren brengen.

 

Op dit moment is de gemeente in het stadium dat er een notitie reikwijdte en detailniveau is opgesteld. Deze notitie is de basis voor de uitwerking van het plan-MER. Voor belangstellenden is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau hier te downloaden.