Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

gemeentelogo.jpgOp maandag 16 november bieden vier burgemeesters, namens het Regionaal College Politieregio Brabant Noord, de vaste Kamercommissie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een petitie aan in verband met de voorgenomen bezuinigingen bij de politie.  Namens het Regionaal College Politieregio Brabant Noord gaan de burgemeesters Heijmans (gemeente Bernheze, D66), Van Soest (gemeente Boxmeer, VVD), Augusteijn (gemeente Maasdonk, CDA) en Hellegers (gemeente Uden, PvdA) een petitie overhandigen aan de vaste Kamercommissie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het Regionaal College ziet de voorgenomen bezuinigingen bij de Nederlandse politie zeer zorgelijk in, waarbij de operationele slagkracht (blauw op straat) onacceptabel onder druk komt  te staan. Er zijn nu al veel vacatures, er blijven veel zaken op de plank liggen, kortom er is nu al een onaanvaardbare werkdruk bij de politie.
Door de voorgenomen bezuinigingen zullen onaanvaardbare  keuzes gemaakt moeten worden: sluiten van politieloketten, geen ondersteuning bij grootschalige evenementen en een nog slechtere financiële positie.
De burgemeesters vrezen dat er door de voorgenomen bezuinigingen onaanvaardbare situaties zullen ontstaan en dat zij hierdoor hun wettelijke taak in het kader van de openbare orde en veiligheid niet meer op een verantwoorde wijze kunnen invullen. Maandag 16 november a.s. om 09.45 uur in Den Haag bieden de vier burgemeesters, namens het Regionaal College, een petitie aan tijdens het wetgevingsoverleg dat de vaste Kamercommissie heeft met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het  Regionaal College van de Politieregio Brabant Noord wil hiermee aangeven dat de voorwaarde die gesteld is door de korpsbeheerders aan de minister, dat de voorgenomen bezuinigingen niet ten koste mogen gaan van de operationele slagkracht van de politie, niet ingevuld kan worden. Het Regionaal College zal de minister persoonlijk uitnodigen om hun grote zorgen in deze kenbaar te maken.
In een gesprek zal de impact van de voorgenomen bezuinigingen op het korps en de consequenties voor de politiezorg voor de regio Brabant Noord dan vastgesteld worden.