Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifAlle burgemeesters van Nederland worden opgeroepen om op dinsdag 24 november het plenaire debat bij te wonen van de Tweede Kamer over de begroting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om een statement te maken tegen de voorgenomen bezuinigingen bij de politie.  

 

Op 16 november jl. hebben de burgemeesters Heijmans (gemeente Bernheze, D66), Van Soest (gemeente Boxmeer, VVD), Augusteijn (gemeente Maasdonk, CDA) en Hellegers (gemeente Uden, PvdA) namens het Regionaal College Politieregio Brabant Noord, een brief overhandigd aan de vaste Kamercommissie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
In deze brief hebben zij kenbaar gemaakt dat het Regionaal College de voorgenomen bezuinigingen bij de Nederlandse politie zeer zorgelijk inziet, waarbij de operationele slagkracht (blauw op straat) onacceptabel onder druk komt  te staan.
Nu duidelijk is dat het kabinet vasthoudt aan de voorgenomen bezuinigingen en hierdoor de voorwaarde die gesteld is door de korpsbeheerders aan de minister (dat de voorgenomen bezuinigingen niet ten koste mogen gaan van de operationele slagkracht van de politie), niet ingevuld kan worden, vrezen de burgemeesters dat er door de voorgenomen bezuinigingen onaanvaardbare situaties zullen ontstaan en dat zij hierdoor hun wettelijke taak in het kader van de openbare orde en veiligheid niet meer op een verantwoorde wijze kunnen invullen.
Om nu een statement te maken tegen de voorgenomen bezuinigen, worden alle burgemeesters opgeroepen om op dinsdag 24 november het plenaire debat bij te wonen van de Tweede Kamer over de begroting van  Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de bezuinigingen op de politie een belangrijk onderdeel uitmaken.