Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeOp 9 december aanstaande vindt de presentatie plaats van de resultaten van een representatief onderzoek naar behoeften van senioren die in de gemeente Bernheze wonen. Aan senioren van 60 jaar en ouder is gevraagd hoe zij het wonen en leven in hun gemeente ervaren. Onderwerpen waarover senioren hun opvatting hebben gegeven zijn onder andere: de deelname aan maatschappelijke voorzieningen en de maatschappelijke betrokkenheid, het gevoel van veiligheid, de aard en intensiteit van sociale relaties die worden onderhouden en de lichamelijke of sociale beperkingen die men ondervindt.

 

Aard van het onderzoek

Het onderzoek is ontwikkeld door professor Verté van de Vrije Universiteit van Brussel en de afgelopen 4 jaar in meer dan 150 Belgische gemeenten uitgevoerd. Bernheze is de eerste Nederlandse gemeente die aan het onderzoek deelneemt. Het unieke van het onderzoek is dat een grote groep ouderen uit de gemeente een actieve rol vervult in de voorbereiding en uitvoering van het onderzoek. De senioren worden rechtstreeks betrokken bij de bespreking van de gevolgen van het onderzoek voor het gemeentelijk beleid. 

 

Presentatie

De presentatie vindt plaats in gemeenschapshuis De Stuik, Schoolstraat 14 in Vorstenbosch van 14.00 tot 16.00 uur.

Hiervoor zijn de pers en de vrijwilligers en organisaties die direct betrokkenen zijn bij het onderzoek uitgenodigd. In het voorjaar van 2010 zal de gemeente het onderzoek presenteren in alle Bernhezer gemeenschapshuizen. Deze bijeenkomsten zijn openbaar.