Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

week_51_Brabant_NoodpakketRisico’s horen bij het leven. Iedereen is zich daar in meer of mindere mate van bewust. Er kan altijd ‘iets’ gebeuren: de stroom valt uit, er komt even geen water uit de kraan, de verwarming werkt niet meer, er breekt brand uit. Je hierop voorbereiden, helpt. In noodsituaties kunnen de hulpdiensten namelijk niet iedereen tegelijk helpen. Mensen die meer hulp nodig hebben, worden als eerste geholpen.
 

De overheid stimuleert mensen om hierover na te denken en waar mogelijk voorbereidingen te treffen. Dat doet de overheid met de bekende Denk Vooruit-campagne.

Ook in Brabant willen we u stimuleren om u voor te bereiden. Bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen. In cafés, restaurants, hogescholen, universiteiten en sportbedrijven in onze provincie kunt u tussen 9 en 23 december Boomerang-kaarten vinden, met daarop een ludiek Brabants noodpakket, maar vooral informatie ook over wat er in een noodpakket moet zitten.

Wilt u weten welke risico’s u bij u in de omgeving loopt? Neemt u dan eens een kijkje op www.risicokaart.nl. Meer informatie over voorbereiden op noodsituaties vindt u ook op www.denkvooruit.nl.