Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeOp 25 september 2008 heeft de gemeenteraad een voorkeursrecht in de zin van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd voor het gebied ‘Bedrijventerrein Retsel in Heeswijk-Dinther’. Inmiddels is de gemeente erin geslaagd om alle benodigde grond binnen dit gebied aan te kopen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten het voorkeursrecht voor dit gebied in te trekken.

Bezwaar:
Tegen het betreffende besluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Bernheze, postbus 19, 5384 ZG Heesch. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Degene die bezwaar heeft ingediend heeft, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dat vereist, eveneens de mogelijkheid een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Bestemmingsplannen

Onherroepelijk bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte Meerweg
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze maakt bekend dat het bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte Meerweg, vastgesteld door de gemeenteraad op 5 februari 2009 onherroepelijk is geworden door de Raad van State bij uitspraak van 9 december 2009 (kenmerk 200902118/1/R3).
Het bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Meerweg’ heeft als doel de bouw van 13 woningen aan de Meerweg in Heesch mogelijk te maken.
Inzage: Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 december 2009 voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Heesch. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen onder Thema’s woningbouwprojecten.