Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeWaarom wordt er bij ons in de staat/wijk niet gestrooid?
Dit is een veel voorkomende vraag van onze inwoners en hierover willen wij u graag informeren.
Het is onmogelijk om alle wegen, fiets- en voetpaden vrij te houden van sneeuw en ijs. De gemeente heeft hiervoor een strooiplan opgesteld waarin is bepaald dat alle doorgaande straten en fietspaden zo optimaal mogelijk worden gestrooid.

De strooiroutes zijn zo gekozen dat ze altijd binnen een straal van 300 meter liggen van een straat waar geen gladheidbestrijding plaatsvindt. Dit betekent dat u als weggebruiker/inwoner altijd binnen een straal van 300 meter vanaf uw woning op een gestrooide route komt. Overigens kan deze afstand in het buitengebied groter zijn.

Ondanks alle inspanningen kunnen zelfs de gestrooide  wegen en fietspaden nog glad zijn. Als het blijft sneeuwen en er weinig verkeer op de weg is, kan de gladheidbestrijding niet optimaal werken omdat er dan geen vermenging van het zout met de sneeuw- en ijsresten plaatsvindt. Ook werkt het zout niet optimaal als de temperatuur lager is dan -5 graden.

Wij adviseren u daarom altijd uw rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden omdat het wegdek ondanks alle inspanningen nog glad kan zijn.