Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeDe gemeenten Bernheze en Maasdonk organiseren acht avonden voor inwoners, bedrijven en verenigingen om naast de enquête door te praten over de herindeling.

Er wordt op de avonden kort informatie gegeven over het herindelingstraject, de herindelingscan van de provincie (hoe staan de beide gemeenten er financieel voor) en de gezamenlijke toekomstvisie.

Verder is het woord aan de aanwezige inwoners, bedrijven en verenigingen. De gemeenteraden willen graag weten wat zij belangrijk vinden. Onderwerpen als woon- en leefomgeving, de dienstverlening van de gemeente en economie komen ter sprake.

De avonden worden geopend door een van beide burgemeesters. Burgemeester Augusteijn opent de avonden in Bernheze; burgemeester Boelhouwer opent de avonden in Maasdonk, met uitzondering van 9 mei.

Agenda gespreksavonden

maandag 16 april in Heeswijk-Dinther, abdij van Berne, Abdijstraat 53

dinsdag 17 april in Heesch, Tuincentrum Life & Garden, Bosschebaan 53

woensdag 18 april in Geffen, de Koppellinck, Kloosterstraat 6

dinsdag 8 mei in Nuland, Sint-Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15 woensdag 9 mei in Vinkel, Boerderijterras het Venster, Vinkelsestraat 84

donderdag 10 mei in Nistelrode, De Kanz, Maxend 6

maandag 14 mei in Loosbroek, Sociaal Cultureel Centrum De Wis, Schaapsdijk 27

dinsdag 15 mei in Vorstenbosch,Gemeenschapshuis De Stuik, Schoolstraat 14

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.15 uur. De avonden starten om 19.30 uur.

Resultaten enquête en gespreksavonden

De resultaten van de enquête en de inwonersavonden komen in het herindelingsontwerp te staan. De gemeenteraden van Bernheze en Maasdonk nemen in september 2012 een besluit hierover. Het is voor een afgewogen besluit in september belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners hun mening geven.