Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

BernhezeMaasdonkDe gemeenteraden van Bernheze en Maasdonk hebben op 28 september 2011 gekozen voor een herindeling. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren en inmiddels is het plan van aanpak vastgesteld.
Een van de onderdelen uit het plan van aanpak is het instellen van een gezamenlijke herindelingscommissie. De eerstvolgende vergadering van de herindelingscommissie is op 11 april 2012.
Openbare vergaderingen
De gemeenteraden worden nadrukkelijk betrokken bij dit proces, onder andere doordat afgevaardigden van de gemeenteraden in de herindelingscommissie zitting nemen. De herindelingscommissie bestaat uit een lid van elke fractie en vergadert onder voorzitterschap van een van de burgemeesters, afhankelijk van de vergaderplaats.
De griffiers en gemeentesecretarissen zijn adviseurs.
De vergaderingen van de gezamenlijke herindelingscommissie zijn openbaar. Dit betekent dat u, als inwoner of als belangstellende, de vergadering kunt bijwonen, maar ook dat de stukken openbaar zijn en de bezoekers kunnen meespreken over onderwerpen die op de agenda staan.
Herindelingscommissie
De herindelingscommissie is het klankbord van de stuurgroep als het gaat over herindelingsonderwerpen die politiek-bestuurlijk van belang zijn. In de stuurgroep zitten twee wethouders per college, de beide burgemeesters en de beide secretarissen van Bernheze en Maasdonk.
Daarnaast adviseert de herindelingscommissie de gemeenteraden over voorstellen en besluiten die de beide gemeenteraden behandelen. De herindelingscommissie moet de beide gemeenteraden van informatie
voorzien.
Eerstvolgende vergadering
Op woensdag 11 april 2012 vindt de eerstvolgende vergadering van de gezamenlijke herindelingscommissie plaats. De vergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis van Bernheze, De Misse 6 in Heesch, aanvang 18.30 uur. Om ongeveer 20.30 uur is er een korte pauze.
Gespreksavonden
maandag 16 april 2012 Heeswijk-Dinther, Abdij van Berne, Abdijstraat 53

Informatie
De agenda en de bijbehorende stukken vindt u op www.bernheze-maasdonk.nl.
Met vragen over de gezamenlijke herindelingscommissie kunt u terecht bij de griffie:
- griffie Bernheze: telefoon (0412) 45 88 88,
e-mail griffie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.