Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeDe gemeente Bernheze heeft prestatieafspraken gemaakt met woningbouwcorporaties Mooiland Maasland en de Kleine Meierij over de sociale woningbouw. Maandag 2 april is  de overeenkomst getekend.
 

In Bernheze zijn op dit moment als sociale huisvesters Mooiland Maasland en de Kleine Meierij werkzaam. Met hen zijn prestatieafspraken gemaakt over de huursector. de Kleine Meierij is specifiek gericht op dorpen en niet op stedelijk gebied. Mooiland Maasland is al jaren actief in de landelijke kernen in de regio Noordoost-Brabant. Er is een overeenkomst in hoofdlijnen voor de periode van 2012 tot en met 2015 en een overeenkomst voor 2012, waarin de afspraken voor het komende jaar zijn vastgelegd. Jaarlijks worden afspraken bijgesteld en opnieuw vastgesteld voor het komende jaar, zodat flexibel kan worden ingespeeld op de woningmarkt.

 

Deze prestatieafspraken zijn een onderdeel van het door de gemeenteraad vastgestelde Woonbeleid. In deze woningmarkt kunnen mensen steeds moeilijker een hypotheek krijgen om een woning te kopen. Daardoor neemt de vraag naar huurwoningen toe. Aan de andere kant is het kabinetsbeleid erop gericht om zoveel mogelijk huurwoningen te verkopen. Het is dus een uitdaging om de huurwoningen zo goed mogelijk in te zetten voor de juiste doelgroepen. Goede afspraken tussen gemeente en corporatie zijn een must.

 

Er zijn onder meer afspraken gemaakt over organisatie en samenwerking, de woningvoorraad in de sociale sector en de doelgroepen, ontwikkelingen in de bestaande woningvoorraad, verruiming van de woningvoorraad, wonen en zorg en wijkaanpak en leefbaarheid. Op deze onderdelen gaan gemeente en corporaties de komende jaren samen hard aan de slag om de woon- en leefkwaliteit in Bernheze op peil te houden en te verbeteren.