Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeDe gemeente bestrijdt de eikenprocessierups al een aantal jaren. Dat gebeurt in een zo vroeg mogelijk stadium... Op locaties langs doorgaande wegen spuit de gemeente een biologisch bacteriepreparaat op de bomen waarin ze voorkomen. Het middel is alleen schadelijk voor rupsen, niet voor mensen of andere dieren. Daar waar zeldzame vlinders voorkomen wordt niet gespoten. 

 

Afhankelijk van het weer, worden de bomen in het buitengebied ongeveer begin mei bespoten. Voor een goed resultaat is het van belang dat het windstil is. Daarom zal de gemeente ook ’s avonds en ’s nachts spuiten. Aangeraden wordt om vee op minimaal 15 meter afstand te houden van de bespuiting. Op onderstaande lijst staan de straten waar gespoten wordt. Het opzuigen van de rupsen begint eind mei/begin juni plaats.

 

Overlast op uw terrein

De aannemer die in opdracht van de gemeente werkt, kan de rupsen ook bij u verwijderen. Omdat het hier om uw bomen gaat, zijn ook de kosten voor uw rekening. U kunt de overlast melden via (0412) 45 88 88. De gemeente Bernheze geeft uw adres door aan de aannemer en deze komt dan bij u de rupsen uit de bomen verwijderen. Hiervoor geldt een starttarief van € 90-. De aannemer bestrijdt de rupsen maximaal een uur lang. Dit is inclusief de reistijd. Mocht deze tijd niet voldoende zijn, dan wordt er voor een tarief van € 90,- per uur verder bestreden. U dient zelf thuis te zijn bij de uitvoering van de bestrijding, omdat u de vergoeding voor het bestrijden ter plekke contant dient te voldoen. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

 

Wat kunt u doen

Bestrijd nooit zelf de rupsen. Wanneer u de eikenprocessierups signaleert, geef dit dan door aan de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer G. de Bekker van afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.

 

Stratenlijst te bespuiten bomen

Heesch

Bosschebaan, Dommelstraat, Graafsebaan, Groldersedijk, Grolderseweg, Nieuwe Erven, Venhofstraat, Vinkelsestraat, Vosbergstraat, Wijststraat, Zoggelsestraat

 

Heeswijk-Dinther

Aabrugstraat, Dopheiweg, Dintherseweg, Fokkershoek, Gouverneursweg, Groenstraat, Heibloemsedijk, Hoge Broekstraat, Hogeweg, Hoog-Beugt, Hommelsedijk, Hommelsehoeve, Justitieweg, Kaathovensedijk, Kameren, Koffiestraat, Krommertseweg, Laag-Beugt, Laageindsedijk, Lariestraat, Meerstraat, Rukven, Schanseweg, Vorstenbosseweg, Zandstraat

 

Loosbroek

Hanenbergsestraat, Heideweg, Heisewal, Hoogeindsestraat, Koningsstraat, Schaapsdijk

 

Nistelrode

Dintherseweg, Koudenoord, Molenhoeve, Udenseweg

 

Vorstenbosch

Akkerweg, Brakkensedijk, Derpt, Kampweg, Langenbergsestraat, Lendersgat, Meuwelweg, Nistelrodesedijk, Roestenburgseweg