Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

boekenweek_2011_copyOnder het motto: Curriculum Vitae - Geschreven portretten eert de komende Boekenweek (auto-)biografieën, dagboeken en andere persoonlijke documenten. De 76e Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 t/m zaterdag 26 maart 2011. BasisBibliotheek Maasland viert de Boekenweek met lezingen, activiteiten, presentaties en mooie welkomstgeschenken voor iedereen die tijdens de boekenweek lid wordt.

Word nu lid van de Bibliotheek!
De Bibliotheek geeft tijdens de Boekenweek nieuwe leden (van 18 jaar en ouder) een driedubbel welkomstgeschenk:
1. Een voucher, inwisselbaar voor het Boekenweekgeschenk
2. Een Boekenbon van vijf euro
3. Gratis reizen met het Boekenweekgeschenk per trein op zondag 20 maart 2011.
De voucher kan alleen tijdens de Boekenweek 2011 in elke deelnemende boekhandel worden ingewisseld voor het Boekenweekgeschenk, geschreven door Kader Abdolah.

Tijdens Boekenweekzondag 20 maart 2011 mag iedereen op vertoon van het Boekenweekgeschenk De kraai van Kader Abdolah de hele dag vrij reizen met de trein. Dankzij hoofdsponsor NS al een paar jaar een succesvolle actie. Maar NS doet meer. Geïnspireerd door de Sprookjes van Duizend-en-één-nacht en andere vertellingen uit de cultuur die de schrijver van het Boekenweekgeschenk zeer vertrouwd zijn, laat NS op Boekenweekzondag een trein vol vertellers uit exotische oorden rijden. Onder hen ook Kader Abdolah. Zo worden passagiers getrakteerd op Perzische, Surinaamse, Ethiopische, Caribische, Turkse en Russische verhalen.

Boekenweek lezingen & activiteiten in BasisBibliotheek Maasland.
Oss:  Op uitnodiging van BasisBibliotheek Maasland en Boekhandel Derijks zijn twee schrijvers te gast: Suzanna Jansen, bekend van ‘Het Pauperparadijs’ en Eveline Stoel, waarvan recentelijk de roman ‘Asta’s ogen’ is verschenen. Woensdag 23 maart, 20.00 uur, in de Groene Engel in Oss.
Zeeland:  Interactieve lezing door Hella van der Wijst , presentator van KRO’s tv-programma De Wandeling. Maandag 21 maart 2011, 20.15 uur.
Lith:  Antoon Coolen wandelingen door Lith. Deelname aan de wandelingen, onder begeleiding van deskundige gidsen van Heemkundekring Maasdorpen, is gratis en start op beide dagen om 10.30 uur vanuit Bibliotheek Lith. Zaterdag 19 en 26 maart.

Kaarten voor de lezingen zijn te koop in alle vestigingen van BasisBibliotheek Maasland en via de website www.bibliotheekmaasland.nl.

Kom langs tijdens de Boekenweek in de bibliotheek en laat u verrassen door het grote aanbod persoonlijke verhalen. Nog geen lid van de bibliotheek? Daarvoor is het nu het ideale moment.



Yvonne de Groot / diensthoofd Bibliotheek Nistelrode
Tel. 0412-611555
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Germa van Hal / hoofd projectenbureau BasisBibliotheek Maasland
Tel. 0412-622618
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.