Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

{jcomments on}zonderbrabantNeem een werkloze jongere uit de regio Noordoost-Brabant in dienst en ontvang hiervoor een subsidie. Dat is het uitgangspunt van de Baan Bonus die u vanaf 1 april kunt aanvragen. Neemt u een jongere voor een halfjaar aan, dan ontvangt u €1500,-. Biedt u een jongere een jaarcontract, dan ontvangt u € 3000,-. En biedt u de jongere een cursus of training, dan krijgt u nog eens € 1500,- Scholings Bonus!

 

Het project Baan Bonus
Het project Baan Bonus is een onderdeel van het Actieplan voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid van de regio Noordoost-Brabant. Het Rijk en het Europees Sociaal Fonds financieren de Baan Bonus. De Baan Bonus is mede tot stand gekomen op verzoek van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging. Dit ook omdat vergelijkbare projecten in andere regio’s veel succes hebben gehad. De gemeente ’s-Hertogenbosch voert namens de convenantpartners (negentien gemeenten, UWV WERKbedrijf, BZW, Colo, onderwijsinstelllingen en Jeugdzorg) de Baan Bonus uit.

Aanpak jeugdwerkloosheid
Het actieplan startte in september 2009. Sindsdien vonden al ruim 5600 jongeren uit de regio een baan, leerbaan of stage. De ambitie voor 2010 was om het aantal werkloze jongeren met minder dan 400 te laten stijgen. Dit is gelukt! Eind december 2010 stonden 1531 jongeren ingeschreven als niet werkende werkzoekenden (NWW) op één van vier werkpleinen.

Voordeel voor werkgevers
De Baan Bonus richt zich op minimaal 200 werkloze jongeren uit de regio Noordoost-Brabant. We bestrijden de jeugdwerkloosheid door werkgevers te stimuleren werkloze jongeren in dienst te nemen. We willen de jeugdwerkloosheid in 2011 laten dalen tot maximaal 1470 NWW. Door een werkgerelateerde scholing (deels) te betalen, verstevigt de positie van de jongere op zijn of haar nieuwe werkplek.

Baan Bonus aanvragen
Werkgevers uit Noordoost-Brabant vragen een Baan Bonus aan via de website www.baan-bonus.nl. De subsidie geldt voor arbeidscontracten die vanaf 1 april ingaan. Werkgevers kunnen maximaal drie Baan Bonussen aanvragen. Dit zolang de voorraad strekt: OP = OP.