Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110507IndiaOp reis door India
In februari van dit jaar reisde bureaumanager Joke van Zutphen door India. Samen met fr. Prem Arockia, directeur van Solidair met India. Voor hem was het de laatste reis, voor haar de eerste reis langs de verschillende projecten. Met de Indiase projectcoördinator fr. Arulanandu bezochten ze de zuidelijke staten Karnataka, Tamil Nadu en Kerala. Haar impressie:

"Sinds 1 juni 2010 werk ik voor Stichting Solidair met India. Voor mij was dit de eerste reis naar de projecten ter plaatse. En deze tocht heeft een diepe indruk achtergelaten!

Ik ging ook naar India om kennis te maken met diegenen die werkzaam zijn in het land zelf. Onze reis begon en eindigde in Bangalore. In totaal heb ik 8 plaatsen en zo’n 30 projecten bezocht. Al meteen bij de allerhartelijkste ontvangsten door alle projectcoördinatoren bleek heel duidelijk voor mij dat ik in een andere cultuur beland was. Deze warme gastvrijheid was echt een ware weldaad. Het heeft een diepe indruk achtergelaten.

Op zondagochtend 30 januari kwam ik aan in Bangalore. Van een temperatuur rond het vriespunt kwam ik terecht in hitte van 30 graden Celsius. Omwisseling van kleding was dus snel gewenst!

Fr. Prem Arockia, directeur Solidair met India, en Fr. Anthony Sebastian van Echo haalden me met een jeep op. Door het snelle en chaotische verkeer kwamen we aan in Echo, het opvanghuis voor verwaarloosde en  kinderen van delinquenten. De ontvangst was echt allerhartelijkst. In enkele dagen heb ik de verschillende tehuizen van Echo bezocht.

Daar vertelde fr. Anthony me onder meer over een meisje dat al op jonge leeftijd uitgehuwelijkt was en een kind kreeg. Haar man was alcoholverslaafd en mishandelde haar ernstig. Daarom is ze met haar kind weggelopen en op straat terechtgekomen. Op dit moment verblijven zij in een tehuis. De moeder krijgt via Echo een opleiding tot assistent verkeersleider, met als doel dat zij haar eigen inkomsten kan verdienen en niet langer afhankelijk is van de straat.

Voor meer, zie:  http://www.solidairmetindia.nl/