Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110807aanbieding_van_de_maand_augustus_2011 Chardonnay,beste Fairtrade wijn van 2011!
Om de smaak van de vakantie vast te houden heeft de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther in augustus wijn in de aanbieding. Het betreft 3 wijnen uit het Zuid-Afrikaanse Citrusdal. Een mooie manier om kennis te maken met de beste Fairtrade witte wijn van 2011. Tijdens de verkiezing Beste Fairtrade Wijn 2011 riep een gerenommeerde vakjury van bekende wijninkopers en schrijvers, waaronder Nicolaas Klei, de Chardonnay van Fair Trade Original uit tot winnaar in de categorie wit. Vorig jaar was de Pinotage van Fair Trade Original al koploper in de categorie rood. De proeverij werd georganiseerd door Stichting Max Havelaar en wijnportal By the Grape. Wijnprofessionals beoordelen ruim 50 Fairtrade wijnen.

 Productbeschrijving

De Chardonnay is afkomstig van de West Kaap. Hier koelt het ’s avonds en ’s nachts flink af door de invloed van de zee en zo ontstaat een prima klimaat voor de witte druif. De wijn is een rijk en fruitig aperitief en een perfecte begeleider van vis- en kipgerechten.

 Chenin Blanc, in Zuid-Afrika ook wel Droë Steen genoemd, is de meest populaire witte druif van de West Kaap. Fair Trade Original selecteerde deze Chenin Blanc vanwege zijn frisse, licht droge smaak en de sprankelende, fruitige afdronk. Lekker als aperitief en een perfecte begeleider van een salade of een lichte maaltijd.

 De Zuid-Afrikaanse rosé is een combinatie van druiven die Fair Trade Original heeft geselecteerd op fruit en souplesse. Kenmerkend voor de vriendelijke, jeugdige rosé is de geur van aardbeien en zacht rood fruit, in combinatie met de licht droge smaak. Het is een heerlijke, zomerse wijn voor buiten op het terras, als aperitief en op feestjes.

 De producenten van de aanbieding

Goue Vallei/ Citrusdal Wines is een samenwerkingsverband van 10 wijnboeren. Het bedrijf koopt de druiven in van de boerderijen en bottelt het tot kwaliteitswijn. De ontwikkelingsactiviteiten voor de werknemers lopen via Citrusdal Gemeenschaps Ontwikkelings Vereniging (GOV). Goue Vallei is samen met vier van de aangesloten boerderijen FLO-gecertificeerd, waardoor de wijn in aanmerking komt voor het Max Havelaar keurmerk.

 Aanbieding van de maand:

Wereldwinkel Heeswijk-Dinther geeft in augustus maar liefst 20% korting op de Chardonnay, Chenin Blanc en de Rosé. Normale prijs is € 5,49 en nu dus de hele maand maar € 4,39!

De Wereldwinkel Heeswijk-Dinther is gevestigd aan de Jonker Speelmanstraat 10. Let op: gewijzigde openingstijden in verband met de zomervakantie. Voor meer informatie over de wereldwinkel en de aanbieding van de maand ga naar: www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl .