Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111228.jpgBubbels Eindejaarsbubbels in de Wereldwinkel!
Champagne is aan het einde van de 17e eeuw voor het eerst gemaakt door de benedictijnenmonnik Pierre Pérignon. In Nederland was het drinken van champagne lang een voorrecht van de hogere welstandsklasse. Door de introductie van andere champagneachtige wijnen is de consumptie ervan echter uitgebreid. Champagne heet ook wel belletjeswijn, bruiswijn, bubbeltjeswijn, schuimwijn en spuitwijn.

Er zijn ook poëtischer namen in omloop, zoals sprankelwijn en vonkelwijn. Vonkel verwijst naar de luchtbelletjes die deze wijn doen sprankelen of fonkelen. Daarmee komen we terecht bij de Vonkelwijn van Fairtrade Original. Een heerlijke Vonkelwijn uit Zuid-Afrika om het nieuwe jaar mee in te luiden en dat voor slechts € 9,99 per fles. En (h) eerlijke champagne drinkt u niet zomaar uit een glas. Ook daarvoor kunt u in de Wereldwinkels in Bernheze terecht.

Gerecycled glas ui Bolivia

Wijn, champagne of frisdrank glazen. Bij Crisil - Sociedad de Responsabilidad Limitada, een glasfabriek met circa 115 werknemers in Bolivia, wordt allerlei mond geblazen glaswerk gemaakt. De grondstof is gerecycled glas dat in de omgeving wordt verzameld. In de productie besteedt Crisil veel aandacht aan het milieu. De klassieke champagne, wijn of frisdrank glazen hebben een lichtgroene/blauwe kleur. Uit dit glaswerk is het verantwoord genieten met de oudejaarsborrel.  

Speciale aanbieding tot en met 31 december 2011
De Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther heeft zelfs nog een speciale aanbieding voor u. Bij aankoop van 6 flessen Chenin Blanc of 6 flessen Pinotage EN een fles Vonkelwijn krijgt u maar liefst 25% korting op het totale aankoopbedrag. Voor de snelle rekenaar: U ontvangt de fles Vonkelwijn dus gratis. Ook de Wereldwinkel in Heesch sluit het jaar bijzonder af. Daar ontvangt u de 6e fles Chenin Blanc gratis. Voor deze aanbiedingen geldt wel: op=op. Wanneer u bij de Wereldwinkel Nistelrode 2 flessen Fairtrade wijn koopt, betaald u voor de Vonkelwijn geen € 9,99, maar € 4,99. Loop vrijblijvend binnen en de vrijwilligers van de Wereldwinkel staan u graag te woord of kijk voor meer informatie op www.wereldwinkel.nl of www.heeswijkdinther.wereldwinkels.nl.

En dan is het bijna 2012!
Bestuur en vrijwilligers van de Wereldwinkels in Bernheze kijken tevreden terug naar 2011. Fairtrade is door de samenwerking in de PR nog beter op de kaart gezet. Ook in 2012 zullen de Wereldwinkels in Bernheze weer van zich laten horen en uw aandacht blijven vragen voor de aankoop van een product uit de Wereldwinkel. Zij wensen u veel plezier tijdens de jaarwisseling en allemaal een (h)eerlijk 2012!