Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120118KoffieaanbiedingBegin je dag goed met een kop (h)eerlijke koffie!
Wereldwinkel geeft aantrekkelijke korting op koffie.
Jaarlijks drinken we ongeveer 150 liter koffie per persoon. De aanschaf van een pak koffie doen we wekelijks zonder er bij na te denken.

Al jaren zijn we trouw aan een hetzelfde merk. Nederlanders hechten veel waarde aan een lekker kopje koffie. De Wereldwinkels in Bernheze willen u graag kennis laten maken met de (h)eerlijke koffie en koffiepads die zij in het assortiment hebben en daarom geven zij deze maand maar liefst maximaal 20% korting op een pak koffie of de koffiepads.

Max Havelaar Keurmerk
Het assortiment van Fairtrade producten is groot en varieert van pindakaas tot wijn, van heerlijk ijs tot een zachte badjas en van een subtropisch biertje tot eerlijke koffie. Eerlijke koffie herkent u aan het Max Havelaar keurmerk. Max Havelaar is het onafhankelijk keurmerk voor Fairtrade, geen fabrikant of handelaar. Producten met het Max Havelaar keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

Boer aan het woord
Juan Vega Velasques is koffieboer in Honduras. Sinds 1993 is hij al lid van de coöperatie Comitel. De coöperatie is heel belangrijk voor hem. Het geeft hem een beter leven en zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Samen werken ze bijvoorbeeld aan de verbetering van de weg en de bouw van de school. De coöperatie verleent ook heel wat diensten. Ze zorgt voor de verkoop van hun koffie, ze kunnen er hun koffie laten drogen en zo nodig leningen krijgen. De coöperatie krijgt dan ook 70 procent van alle koffie uit het gebied binnen. Velasques heeft 4,5 hectare grond. Hierop verbouwt hij met zijn familie koffie, maar ook mais, bonen enfuit. Verder heeft hij een muilezel voor het veroveren van de koffie. Hij oogst nu minder koffie dan vroeger. Dat komt doordat hij de koffie verwaarlossd heeft door de lage prijzen rond de eeuwwisseling. De prijzen zijn inmiddels behoorlijk gestegen en hij ontvangt een Fairtrade premie. Op dit moment zit Velasques in de  omschakeling naar biologische koffie. Dat brengt veel werk met zich mee. Maar dit is dan ook een investering die toekomst biedt.

Koffie Aanbieding  Wereldwinkels
Het verhaal van Velasques is een van de vele verhalen die te vinden is op de website van Max Havelaar. Hieruit blijkt maar weer dat u door het kopen van een pak koffie met het Max Havelaar keurmerk invulling kunt geven aan uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met de aanbieding op de Regular, Décaf of  biologische Mild koffie en de  Dark Roasted, Regular en biologische Mild koffiepads maken de Wereldwinkels in Bernheze het u wel erg gemakkelijk. Maak kennis met de (h)eerlijke koffie of verwen u met iets lekkers voor bij de koffie met de After Dinner Mints of de Fudge. Uw voordeel kan oplopen tot 25%. Het assortiment van de Wereldwinkel in Nistelrode, Heesch en Heeswijk-Dinther kan verschillen. Voor de aanbiedingen geldt: op=op.

Loop vrijblijvend eens binnen in een van de Wereldwinkels in  Bernheze. De vrijwilligers staan u graag te woord. Of kijk voor meer informatie op www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl .