Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Muziek

150902GuodlibetHet koor Quodlibet brengt zondag 6 sept. in de serie 'Aangenaam Klassiek' “QuodLibet loves Mendelssohn”. O.l.v. Marion de Wit worden werken van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) ten gehore gebracht.
Quodlibet treedt op om 14:15 en 15:15 uur in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. De twee optredens zijn telkens programmatisch anders ingevuld. Klik hier voor meer info.

150830Els VerdonkTijdens het zomeravondconcert van Harmonie Sint Servaes op zondag 12 juli jl. werd klarinettiste en bestuurslid Els Verdonk gehuldigd vanwege haar 40 jarig muziekjubileum. Els speelt nu 27 jaar bij de Dintherse harmonie, de eerste 13 jaar van haar muziekcarrière bracht zij in Rosmalen door.  

 

Els heeft een grote staat van dienst binnen de harmonie. Ze speelt zeer verdienstelijk klarinet en heeft het tot eerste klarinet gebracht. Maar Els speelt niet alleen muziek, ze heeft er ook een mening over. Vandaar dat ze nu al vijftien jaar zitting heeft in de muziekcommissie. Daar is ze al vele jaren voorzitter van en draagt zij er zorg voor dat er muziek wordt gekozen, dat nieuwe muziekstukken worden besteld, dat deze stukken worden gekopieerd en dat alle muziekstukken worden gearchiveerd. Els zorgt ervoor dat er concerten worden gepland, dat de concerten worden aangekleed en uitgewerkt en dat alles wordt afgestemd met de dirigent. 

 

Vanuit de muziekcommissie is Els Verdonk ook elke vijf jaar de muzikale spil van de proms. Zij draagt met haar commissie zorg voor een spetterende inhoud van een show, die door vele mensen wordt gedragen. Op 30 en 31 oktober a.s. kunt u het resultaat zien van de Viking Dinther Proms, de vierde editie van deze geweldige happening in sporthal de Zaert. 

 

 

 

Sinds 2010 zit Els in het bestuur van onze vereniging. Ze is een echt verenigingsmens. Niet alleen bestuurlijk, maar ook in de vele commissies en activiteiten die we met de vereniging hebben. We mogen altijd op haar rekenen. Haar betrokkenheid is groot, haar inzet navenant. 

 

In een volgepakte Muziekfabriek sprak voorzitter Lambert van der Ven de jubilaris toe en speldde haar de bijbehorende versierselen op en overhandigde de oorkonde. Bloemen waren er voor haar partner Loek, die net als Els in het harmonieorkest speelt. 

150830Els Verdonk1

Maaike OuboterVrijdag 17 juli in De Kersouwe:

Maaike Ouboter, singer-songwriter uit Amsterdam, weet met kwetsbare, kleine Nederlandse liedjes haar publiek te raken. 

Haar auditie met ‘Dat ik Je Mis’ voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland zorgde voor haar doorbraak. Dit nummer bereikte binnen enkele dagen de hoogste positie van de hitlijsten in Nederland en in België. Maaikes clubtour in Nederland in 2014 verkocht razendsnel na aankondiging uit. 
Het afgelopen jaar heeft voor Maaike vooral in het teken gestaan van nieuwe liedjes maken. Dit jaar zal het langverwachte debuutalbum van Maaike verschijnen. 
Nieuwe muziek waarvan ze niet kan wachten om dit te delen met haar publiek deze zomer.
19 mei zong ze in DWDD. Geniet maar even mee: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/340190


Polly AnnaPollyAnna
Voor de pauze speelt PollyAnna, afgelopen december door Giel Beelen bij DWDD benoemd als ‘hét geluid van 2015’!
Sindsdien loop het storm en is het jaar als een gekkenhuis van start gegaan. Met een aantal radio- en tv-optredens dat niet op één hand te tellen is en Radio 3, 2 en 1 die als een countdown bezocht werden racet de Haagse popzangeres het land door.

zomerconcert LaverhofMaandag 13 juli presenteert de Koninklijke Fanfare St. Willibrord haar jaarlijks zomerconcert op het buitenterrein bij Laverhof aan de Zijlstraat in Heeswijk. Aanvang 19.00 uur, entree is gratis en er is koffie, thee en koele drank verkrijgbaar.

Vanaf 19.00 uur zal de Fanfare bij Laverhof de zomer verwelkomen met een vrolijk en oorstrelend buitenconcert. Naast het Opleidingsorkest, het Opstaporkest en het grote Fanfareorkest hoort en ervaart u natuurlijk ook de vermaarde slagwerkgroep.

Jonge muzikantjes komen voor het eerst van hun leven op het podium. Slagwerkers die her en der de hoofdprijzen binnen slepen laten horen en zien dat slagwerk geen slagwerk is maar pure acrobatiek.

Dirigent, Mari van Gils, zal nog eenmaal het Heeswijks dirigeerstokje vasthouden en daarna het stokje overdragen aan de nieuwe dirigent die tijdens het Laverhof Zomerconcert voor het eerst naar buiten treedt.

Bent u muziekliefhebber?

Houdt u van de zomer en de zomerse sfeer?

Zorg dat u dan op 13 juli erbij bent bij het Koninklijk Zomerconcert Laverhof.

Er is geen beter begin denkbaar van een mooie zomer!

Harmonie St ServaesVoor Harmonie Sint Servaes uit Dinther is 2015 een bijzonder jaar. Eind oktober staat namelijk een weekend met promsconcerten op het programma. Maar voordat dat zover is, sluit Harmonie Sint Servaes traditioneel voor de zomervakantie het muziekjaar af met een sfeervol zomeravondconcert. Dit jaar vindt het zomeravondconcert plaats op zondag 12 juli aanstaande in de tuin van de Abdij van Berne voor De Muziekfabriek in Heeswijk-Dinther.

De weersvoorspellingen laten ook voor de komende dagen een zomers weerbeeld zien. Voortreffelijk weer voor een succesvol openlucht zomeravondconcert. Tijdens het zomeravondconcert van Harmonie Sint Servaes zullen alle orkesten van de vereniging zich aan de Dintherse gemeenschap en omgeving presenteren. Het belooft een swingende avond te worden met een hoog tempo en een tropisch en warm karakter. Laat u verrassen door het muzikale aanbod van Harmonie Sint Servaes. Het zomeravondconcert is een leuk avondje uit voor de hele familie. Iedereen is van harte welkom vanaf 18:30 uur in de tuin van de Abdij van Berne, voor De Muziekfabriek aan de Abdijstraat 53 in Heeswijk-Dinther. Het concert begint om 19:00 uur. De entree is gratis.

Harmonie Sint Servaes heeft voor u een twee uur durend programma in petto. Het eerste uur is vooral ingeruimd voor de allerjongsten. Het opstaporkest, het opleidingsorkest en de slagwerkgroepen B- en C-selectie zullen het repertoire domineren. Altijd leuk voor ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtjes om kinderen (maar ook volwassenen) aan het werk te zien, die nu enkele jaren samen met elkaar muziek maken. Het tweede uur is ingeruimd voor de A-selectie van de slagwerkgroep en het grote harmonieorkest. Zij zullen het publiek met vlotte en ook warme nummers vermaken.

We nodigen u allen uit ons zomeravondconcert bij te wonen, kennis te maken met de opleidingsorkesten van onze vereniging en te genieten van het meer gevorderde repertoire. De vrijwilligers van Harmonie Sint Servaes zorgen voor het natje en het droogje, zodat u zich heerlijk kunt vermaken. Wilt u meer weten over onze vereniging, bezoek onze website www.st-servaes.nl.solisten

Proms 2015Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober 2015 vindt in sportzaal de Zaert het inmiddels bekende Dinther Proms van harmonie Sint Servaes plaats. Elke vijf jaar organiseert de Dintherse muziekvereniging een kwalitatief hoogstaand en avondvullend programma met slagwerk- en harmoniemuziek in een sfeervolle ambiance met een vlot en verrassend muzikaal programma.  

Met gepaste trots presenteren we u Viking Entertainment als Eventsponsor van onze Dinther Proms editie 2015. Een jarenlange verbinding tussen het bedrijf van Frenk de Wert, zijn band Tilt en onze vereniging is de basis van de grote impuls die Viking Entertainment aan ons evenement geeft. We danken Viking Entertainment voor haar vertrouwen in ons evenement.  

Binnenkort zullen we ook de andere sponsoren bekendmaken en zal de speciale Proms-website worden gelanceerd. Direct na de zomervakantie is er gelegenheid tot het kopen van kaarten voor het muzikale hoogtepunt van Dinther in het najaar van 2015. Houd daarom vrijdag 30 oktober en zaterdag 31 oktober a.s. alvast vrij in uw agenda, zodat u niets hoeft te missen Viking Dinther Proms. 

Naast ons harmonieorkest zullen diverse aansprekende solisten voor het voetlicht treden, terwijl een eigentijds muzikaal combo een stevige ondersteuning aan het geheel geeft. De show zal worden omlijst met het koor Enjoy en de dansers van Souplesse. Kortom een prachtige muzikale reis door verschillende muziekstijlen, variërend van stevige rocknummers, poppy-meezingers, tot klassiek werk in een verrassend nieuwerwets jasje.  
Na het hoofdprogramma vindt er een afterparty plaats, waarmee tot in de late uurtjes nog nagepraat en nageswingd kan worden. Op vrijdag zal Tilt het podium betreden, terwijl op zaterdag de 6-mansformatie Noah als afsluiter van het promsconcert staat geprogrammeerd. 
 
Op zondag 1 november 2015 is er in dezelfde ambiance van sporthal de Zaert een muzikale ontmoeting van Jong en Oud. Jeugdorkesten uit de regio zullen samen met seniorenorkesten het podium betreden en een verrassende reeks optredens verzorgen van ’s ochtends  elf tot ’s middags vijf uur. 

Binnenkort leest u meer info over ons evenement, waarbij we u nader voorstellen aan de solisten, het koor en de dansgroep.  

Mister MississipiMister & Mississippi veroverde Nederland in een korte tijd en betoverde haar publiek met een prachtshow. Slechts zeven maanden na het verschijnen van hun bejubelde titelloze debuutalbum, vol met indiefolk in de stijl van Bon Iver en Fleet Foxes, stond het kwartet al op Lowlands en wonnen dat jaar ook nog eens – geheel terecht – de 3FM-award voor beste nieuwkomer én een Edison. Het viertal zal in de Kersouwe een liveshow realiseren die alle discussies over leeftijd en talent de mond snoert. Dat wordt dus stil en in volle bewondering genieten. 

Vrijdag 3 juli, 21.00 uur 

The Common_LinnetsThe Common Linnets, de succesvolle band rondom leadzangeres Ilse DeLange, komt naar de Kersouwe in Heeswijk Dinther! De Kersouwe is er in geslaagd The Common Linnets te boeken en biedt daarmee haar bezoekers een extra concert in het toch al mooie programma van deze zomer. Het concert van The Common Linnets vindt plaats op zondagmiddag 28 juni aanstaande om 16.00 uur in Natuurtheater de Kersouwe.

 

Volop succes

The Common Linnets is één van de meest succesvolste bands van Nederland.
The Common Linnets maakten grote indruk op het Eurovisie Songfestival met ‘Calm after the Storm’ en eindigden in Kopenhagen op een prachtige tweede plaats. Na dit succes toerde de band door Europa en ontving in januari jl de ‘2015 European Border Breakers Award’ (EBBA), de prijs voor de beste Europese rock- en popmuzikanten die over de grens succesvol zijn met hun muziek.

Direct na deze award wonnen The Common Linnets bovendien de fameuze ‘Popprijs’ en een ‘Edison Award’ voor het beste album. Het album, dat in mei vorig jaar werd uitgebracht, groeide uit tot het best verkochte album in Nederland (3 x platina) en kreeg ook in Duitsland en Oostenrijk een respectievelijk gouden- en platina status. De band The Common Linnets bestaat naast Ilse DeLange en co-producer JB Meijers uit de Amerikaanse singer/songwriters Jake Etheridge, Matthew Crosby en Rob Crosby.

 

Live beleven

Als succesvol singer/songwriter is Ilse DeLange met The Common Linnets een andere weg ingeslagen. Samen zingen en musiceren met haar 8-koppige band; daar geniet Ilse van. Zoals ze zelf zegt: ‘deze samenstelling van extreem muzikale vocalisten moet je live beleven’.

Kaarten voor het concert op 28 juni aanstaande zijn te bestellen via www.kersouwe.nl , bij VVV Heeswijk en Uitpunt Veghel. Entree € 35,- (excl.€ 1,50 servicetoeslag). 

https://www.youtube.com/watch?v=ZiOHQNfpGbQ&feature=youtu.be 

Wende SnijdersPop en klassiek smelten samen.

De musici van Het Gelders Orkest strijken deze zomer samen met de veelbekroonde zangeres, Wende Snijders, neer in de Kersouwe voor een verrassende avond onder de sterrenhemel. Het belooft een magische avond te worden. 26 juni, 21.00 uur entree 27,50 (excl. €1,50 servicekosten).

Spannende combinatie

Op vrijdagavond 26 juni staat Wende Snijders met Het Gelders Orkest op het podium. Een muzikale samenwerking die grenzen verlegt. Wende Snijders is bekend geworden met haar fantastische vertolkingen van Franse Chansons, maar maakt tegenwoordig ook elektronische muziek, pop en rock. Het Gelders Orkest geldt als symfonieorkest van topniveau dat beschikt over 85 musici. Een spannende combinatie. Terwijl de dag langzaam afscheid neemt, stapt deze spannende combinatie het podium op. Een cross-over tussen orkest en zangeres die je bij je lurven grijpt.

Diverse prijzen

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cds en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn.

Klassiek en pop smelten samen

Wende gaat met Het Gelders Orkest op avontuur in show waarin popmuziek en klassieke muziek samen smelten. De combinatie rockt, swingt en is klassiek. Het publiek wordt getrakteerd op meerdere talen in één programma. Eenheid in diversiteit is het streven.

Bas Wiegers, dirigent van het Gelderd Orkest vertelt in de Gelderlander dat het doel is om iets neer te zetten dat een grotere reikwijdte heeft dan klassieke muziek. “Met Wende, haar band en het orkest krijgen we een breed scala aan muzikale mogelijkheden. Het rockt, het swingt, het is klassiek.”

Een weergaloze avond vol vuur, melancholie en verleiding. Op vrijdag 26 juni kun je genieten van deze gouden combinatie in Natuurtheater de Kersouwe. Kaarten zijn te bestellen op www.kersouwe.nl .

Wende Snijders1

kasteel Heeswijk logoWanneer men het A-diploma musiceren heeft gehaald kan men doorstromen naar het Opstaporkest. In dit orkest kunnen muzikanten zich verder ontplooien en wordt er gewerkt aan de samenspelaspecten Het Opstaporkest wordt steeds meer als een soort eindorkest gezien. Op 21 juni is het Opstaporkest dus ‘op stap’ naar Kasteel Heeswijk en verzorgt ze van 11:00 tot 13:00 uur een muzikale show op het boventerras van het kasteel. De toegang is gratis.

Aangenaam Klassiek in de middag
Om 14:15 en 15:15 zal het trio Anne-Mieke Post-Smetsers (sopraan), Lisette Bol-Donkers (piano) en Rob Hazenberg (bas-bariton en hoornist) ‘Tijdloze solo’s en duetten in prachtige melodieën, waarin de liefde de boventoon voert’ ten gehore brengen.

Een entreekaartje voor alleen het concert kost € 4,– pp. We vragen € 7,50 in combinatie met een rondleiding in het kasteel. Rondleidingen starten om 12:00 uur en daarna elk hele uur. Ze duren ca. een uur. U bent dus altijd op tijd voor het concert als u vooraf met een rondleiding meegaat. De brasserie van het kasteelopent al om 11:00 uur

Ga naar www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.

Caro EsmeraldCaro Emerald! De vrouw achter de hits 'Back it up', 'A night like this', 'Tangled up', 'Liquid Lunch' en vele andere! Het succes lijkt voor haar niet te stoppen. Uitverkochte concerten door het land en buitenlandse avonturen. Inmiddels is haar tweede album 'The Shocking Miss Emerald' uit en zal ze een gelijknamige clubtour door Nederland maken waarbij ze Heeswijk niet overslaat!  > Lees meer

Mothers Pride 1995Mother’s Pride werd in 1990 in Erp opgericht. Rechttoe rechtaan rock met veel ruimte voor improvisatie zorgt ervoor dat elk optreden weer anders is. De meereizende fanbase breidt zich uit en zorgt ervoor dat Mother’s Pride bekender wordt in de regio en ook steeds meer daarbuiten, met zelfs een paar optredens in België en de band staat in het voorprogramma van Stiltskin, Rowwen Hèze en Normaal. In 1995 valt helaas het doek. In 2003 volgt er al een soort van kleine reünie met optredens op o.a. Trendpop en Regiorock en toen werd het weer stil... tot in 2015, toen Toni de Groot, Mike Manders en Jeroen Cornelissen besloten om weer te gaan optreden als trio.

Zaal open 18:00 uur, vrij entree, info 0413-291575 www.dezwaanlive.nl