Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jongeren

Kindervakantieweek St RanjaOp maandag 17 augustus gaat de nieuwe website van Stichting RANJA de lucht in. Op deze totaal vernieuwde website is informatie terug te vinden over alle activiteiten, maar wordt het in de toekomst ook mogelijk om voor sommige activiteiten in te schrijven.

De website is door Mediaversa in een nieuw jasje gestoken en vooral veel gebruiksvriendelijker dan de vorige. De site is veel mooier en je bent sneller bij de informatie die je zoekt. De nieuwe site valt samen met de KinderVakantieWeek, die een week later op 24 augustus zal starten. Nu kan alles vooraf nog even teruggelezen en bekeken worden. Dus ook alle foto’s van de KinderVakantieWeek zullen weer op deze site geplaatst worden.

Alle informatie over de Survival, Roefeldag, Hike en KinderVakantieWeek, is vanaf nu dus weer te vinden op www.stichting-ranja.nl.

BuitenspeeldagOok dit jaar is er weer een Landelijke Buitenspeeldag in Bernheze. Tijdens deze dag worden in heel Nederland straten afgesloten voor het verkeer en worden er, op straat, activiteiten en spelletjes georganiseerd voor kinderen. Meer dan 75 vrijwilligers van 16 buurtverenigingen en straatcomités zijn al enige maanden druk met de voorbereidingen voor dit evenement. Dit jaar vindt de buitenspeeldag op woensdag 10 juni plaats. We verwachten ongeveer 750 kinderen die mee gaan doen.

Kinderen krijgen op de landelijke Buitenspeeldag een echte speelstraat. Naast één groot kinderfeest is de Buitenspeeldag ook een actiedag voor veilig en kindvriendelijk verkeer. Het is een protest tegen de gevaren in het verkeer die kinderen in hun bewegingsvrijheid beperken.

Om deze dag tot een succes te maken zijn veel bewoners al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen. Dit jaar wordt de Buitenspeeldag in de gemeente Bernheze georganiseerd door 16 buurtverenigingen en bewonersgroepen, in samenwerking met de Gemeente Bernheze en Vivaan.

De Buitenspeeldag is wederom mogelijk door een subsidie van de Gemeente Bernheze. (75 euro per organisatie) Ook heeft de gemeente Bernheze al deze buurtverenigingen toestemming verleend de straat af te sluiten voor verkeer, tijdens het op- en afbouwen en gedurende de middag wanneer de activiteiten voor de kinderen plaatsvinden.

Vivaan, Centrum voor Participatie

Zoals de afgelopen 14 jaar, wordt de coördinatie van de Landelijke Buitenspeeldag verzorgd door Vivaan, Centrum voor Participatie. De sociaal werker van Vivaan biedt ondersteuning en begeleiding aan bewonersgroepen en buurtverenigingen die de Landelijke Buitenspeeldag organiseren. De doelstelling van Vivaan bij de buitenspeeldag is bewoners te betrekken bij de leefbaarheid in hun woonomgeving. Doordat bewoners gezamenlijk een leuke dag voor de kinderen in de straat organiseren worden ook de onderlinge sociale contacten versterkt.

Naam buurtvereniging of locatie/straat        Contactpersoon                  Aanvang activiteit

- De Willebrordstraat, Heeswijk                 L. Verhallen 0413-292000    Woensdag 10 juni 11.00 – 18.00 uur                                                                                                           (inclusief opbouw en opruimen)

- Schuurakker Dinther                              Gerrianne van de Rijdt

                                                     0413-292133 of 06-51761039         Woensdag 10 juni 09.00 – 18.30 uur                                                                                                          (inclusief opbouw en opruimen)

 

 

 

AvesteynVoetbalteam Avesteyn B2 is afgelopen zaterdag 9 mei kampioen geworden! Er werd met 4-1 gewonnen van Nulandia B3 en daarmee eindigden onze heren op de 1e plaats met 3 punten voorsprong op concurrent FC Uden.Dit werd uitgebreid gevierd met een huldiging door de voorzitter van Avesteyn, een feestje in de kantine en afgesloten met een heerlijke BBQ.

Foto is gemaakt door Ineke Ketelaars

Leiding B2

KantlijnIn oktober staat onze jeugd weer op de planken! 

Ze gaan een erg grappig stuk spelen dat de kinderen zeker zal aanspreken. 

De regisseuses Sabine van Lamoen en Kristel van Driel hebben “Lekker Vies” van Rob van Vliet uitgekozen . 

De speeldata zijn:  9 oktober, 10 oktober en 11 oktober in het Willibrordcentrum in Heeswijk-Dinther.  

Aanvang: 9 oktober om half 9 en 10 en 11 oktober om half 3. 

 

De repetities van de volwassenen gaan binnenkort ook beginnen.  

In “Dubbelgangers en vreemdgangers” van Edward Bastiaansen is niets wat het lijkt te zijn. Deze hilarische klucht met een crimineel randje zal ongetwijfeld weer voor de nodige lachsalvo’s zorgen. 

 

De data die u voor deze voorstellingen in uw agenda kunt noteren zijn: 

11-12-13 en december in het Willibrordcentrum in Heeswijk-Dinther. 

Aanvang : 20.30 uur. 

Op 10 december zal er weer voor de KBO en de Zonnebloem gespeeld worden. 

Aanvang: 20.00 uur. 

Nadere informatie volgt te zijner tijd.

vivaanVRIJWILLIGERSPUNT BERNHEZE

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om samen met de professionele begeleiding mee te werken op de groep.

Over de organisatie: Buro Lima is er voor kinderen met een bijzondere en/of intensieve hulpvraag en hun gezin. De kinderen hebben een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking en/of bijkomende problematiek zoals ADHD, ASS, hechtingsproblematiek, Down syndroom. Leeftijd is geen uitsluitend criteria. Indien een kind een volwassen leeftijd krijgt (18 jaar wordt) zal Buro Lima samen met ouders onderzoeken hoe de vervolgbegeleiding vorm kan krijgen. Waar mogelijk wordt deze begeleiding door Buro Lima in samenwerking met ketenpartners, ouders ontwikkeld. De levensloop-begeleiding gaat boven leeftijdsgrens.

Korte omschrijving werkzaamheden: Ondersteunen en meewerken tijdens een begeleidingsdag bij Buro Lima. Samen met de professionele begeleiding draag je bij aan een leuke dag voor de kinderen en jeugdigen. Samen boodschappen doen, wandelen, binnen en buiten spelen, samen eten, samen koken etc. behoren tot de werkzaamheden.

Gevraagd wordt: Van de vrijwilliger wordt affiniteit met de doelgroep verwacht. We zoeken iemand die het leuk vindt om met kinderen/jeugdigen om te gaan en de ouders..

Geboden wordt: Wij bieden een fijne leer- en werkomgeving waarin het contact met de kinderen/jeugdigen en de ouders belangrijk is.

Werktijden: Deze worden in onderling overleg afgesproken. Eigen wensen kunnen natuurlijk aangegeven worden.

Aannameprocedure: Ontmoetingsgesprek

Buro Lima_en_De_HalmJa! Daar is ie! De LeefSaam Crunchy, het product waar iedereen beter van wordt. Bij De Halm rolt ie al weken van de band en Ekoplaza promoot ‘m volop in al hun winkels. Van elke verkochte verpakking LeefSaam gaat 1 euro linea recta naar Stichting Buro Lima. Samen bouwen we aan hun nieuwe huis waar kinderen met een beperking quality time genieten.

Buro Lima vindt dat kinderen met een beperking net als iedereen oprechte aandacht verdienen. Want alleen met oprechte aandacht creëer je een veilige omgeving waarin een kind zich goed voelt en zich kan gaan ontwikkelen. Dit klinkt heel logisch. Toch is het niet altijd gemakkelijk om kinderen met een beperking die aandacht te geven. Onze wereld is een snelle namelijk. Welnu, de mensen bij Buro Lima nemen er de tijd voor. En dat werkt.

Blije kindergezichten

Blije kindergezichten

Buro Lima is haar tijd vooruit. Nederland vindt dat we als samenleving de zorg voor elkaar moeten oppakken. De professionals, ouders en vele vrijwilligers van Buro Lima doen dat al sinds 2008. Met succes, want blije kindergezichten en opgeluchte ouders als resultaat. Bekijk de facebook-filmpjes of hun kleurrijke website om uzelf ervan te overtuigen.

Buro Lima moet naar een nieuw huis. Om dit te kunnen financieren werd in 2014 een crowdfundactie gestart. Deze succesvolle actie inspireerde Graanpletterij De Halm tot het maken van de LeefSaam Crunchy. Ekoplaza zal dit fantasierijke ontbijtgranenproduct, dat aan de smaakeisen van onze kleine medemens beantwoord, in al hun 71 winkels aanbieden.

 Het is echt waar, van elke verkochte verpakking LeefSaam Crunchy gaat een euro naar Buro Lima. Zo mag iedereen die LeefSaam Crunchy eet met recht trots zijn op zijn of haar bijdrage aan de toekomst van de zorg. Was samenwerken altijd maar zo simpel.

BibliotheekHooggevoelig Kind Lezing Centrum Jeugd en Gezin in Bibliotheek Heeswijk-Dinther

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we 'Hooggevoelig' of ook wel een HSP, 'Highly Sensitive Person'. Maandag 30 maart houdt Joke Klein Ikkink van het Centrum Jeugd & Gezin Maasland in Bibliotheek Heeswijk-Dinther een herhaling van een eerdere themabijeenkomst over het hooggevoelig kind. De avond die om 20.00 uur begint is gratis toegankelijk. U dient zich vooraf aan te melden in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. Aanmelden kan telefonisch via 0413-291054 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hooggevoeligheid Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa's of harde muziek, kan voor deze mensen snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Het is waarschijnlijk een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute en universitair docente, en grondlegster van het begrip HSP.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt ingegaan op de kenmerken van hoogsensitiviteit, hoe herken je een hooggevoelig kind, wat zijn de positieve en negatieve kanten ervan en hoe kun je als ouder je kind helpen. Joke Klein Ikkink van het Centrum Jeugd & Gezin verzorgt de themabijeenkomst in de bibliotheek, een bijeenkomst vol handige tips en handvaten en met volop ruimte voor het stellen van vragen.

stichting Ranja copy9 tot en met 14 maart is er weer een landelijke Jantje Beton actie. In Heeswijk-Dinther-Loosbroek komen verschillende leden van Stichting RANJA rond voor een kleine bijdrage. Een deel van de opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de KinderVakantieWeek in HDL. Op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat deze leuke activiteit voor iedereen toegankelijk blijft, denk dus aan onze kinderen!

kinderopvanghumanitasVanaf 16 februari 2015 voegen wij de twee locaties van buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas samen. BSO Tjoef en BSO de Draken gaan samen verder onder de naam BSO de Draken aan de Burgemeester Breukselstraat 5. Op deze locatie is ook het kinderdagverblijf gevestigd. Dus we bieden een opvang aan voor kinderen van 0-12 jaar onder één dak.

BSO de Draken biedt buitenschoolse opvang voor alle scholen in Heeswijk-Dinther. Door de samenvoeging komen alle leeftijden (4-12) op een locatie. In de planning van de activiteiten en in de inrichting van de locatie is er aandacht voor een uitdagend aanbod voor alle leeftijdsgroepen. Daarnaast organiseren we ook dit jaar weer een aantal regionale activiteiten, zoals Kinderopvang Humanitas got talent, de deelname aan de lego league en ook de modderdag zal niet ongemerkt voorbij gaan.

Het complete team van pedagogisch medewerkers van BSO Tjoef verhuist mee met de kinderen. We behouden daarmee vertrouwde gezichten voor de kinderen van BSO Tjoef en BSO de Draken in de nieuwe samenstelling.

BSO Tjoef gaat dus verder onder de naam BSO De Draken en vanaf 16 februari is het nieuwe adres: Burgemeester Breukelstraat 5. 5473 AW Heeswijk-Dinther. Mocht u vragen hebben of een rondleiding willen, dan kunt u contact opnemen met Maartje Simons (locatiemanager) op het telefoonnummer 0413-293856.

Hooggevoelig kindHooggevoelig Kind Lezing Centrum Jeugd en Gezin in Bibliotheek Heeswijk-Dinther

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we 'Hooggevoelig' of ook wel een HSP, 'Highly Sensitive Person'. Woensdag 25 februari 2015 houdt Joke Klein Ikkink van het Centrum Jeugd & Gezin Maasland in Bibliotheek Heeswijk-Dinther een themabijeenkomst over het hooggevoelig kind. De avond die om 20.00 uur begint is gratis toegankelijk. U dient zich vooraf aan te melden in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. Aanmelden kan telefonisch via 0413-291054 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hooggevoeligheid Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa's of harde muziek, kan voor deze mensen snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Het is waarschijnlijk een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute en universitair docente, en grondlegster van het begrip HSP.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt ingegaan op de kenmerken van hoogsensitiviteit, hoe herken je een hooggevoelig kind, wat zijn de positieve en negatieve kanten ervan en hoe kun je als ouder je kind helpen. Joke Klein Ikkink van het Centrum Jeugd & Gezin verzorgt de themabijeenkomst in de bibliotheek, een bijeenkomst vol handige tips en handvaten en met volop ruimte voor het stellen van vragen.

NedIn de bibliotheken in Berghem, Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Oss, Odiliapeel, Schaijk, Ravenstein, Uden, Veghel, Volkel en Zeeland kunnen kinderen afhankelijk van de leeftijd van 1 februari tot en met 15 mei deelnemen aan de Kinderjury.

Iedereen die tussen de 6 en 12 jaar is, kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury en zijn of haar favoriete boek kiezen. Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8). Meedoen aan de Nederlandse Kinderjury betekent dat kinderen zoveel mogelijk boeken uit 2014 kritisch lezen, erover praten en denken. Zo worden ze betrokken bij het bekronen van hun favoriete boeken. De ingevulde stembiljetten voor de Nederlandse Kinderjury stuurt de bibliotheek door naar Amsterdam, zo brengen kinderen automatisch hun stem uit in de Nederlandse Kinderjury. Stemmen kan ook op www.kinderjury.nl. De stemperiode loopt tot en met 15 mei 2015. De Senaat, 12 kinderen, uit elke provincie één, bepaalt uiteindelijk wie de prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. Alle kinderen kunnen solliciteren naar een plaats in de Senaat. De Senaat leest boeken waar door kinderen uit heel Nederland het meest op gestemd is. De spannende ontknoping, de bekendmaking van het winnende boek, vindt plaats in juni 2015.

Daarnaast kunnen kinderen ook meedoen aan de Kinderjury georganiseerd door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken door in hun eigen bibliotheek hun favoriete boek te kiezen dat verschenen moet zijn in 2014. Kinderen melden zich bij de informatiebalie van de bibliotheek en ontvangen een leesformulier. Vanaf dat moment zijn zij leden van de Kinderjury van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Op het formulier geven de lezers bij elk gelezen boek hun mening en een rapportcijfer. Na het lezen van vijf boeken ontvangen de deelnemers een cadeautje en wordt het leesformulier een lot. De lezers dingen dan mee naar een prijs, een bekroond boek. In de bibliotheek hebben alle boeken die meedoen voor de verkiezing een Kinderjurysticker met het jaartal 2015 en ze staan in een aparte uitstalling of tentoonstelling.

Meer informatie over de Nederlandse Kinderjury en de Kinderjury van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken is verkrijgbaar op de jeugdafdelingen van de verschillende bibliotheken.

 

 

2015-01-10 EKH 1Een rondje fietsen door het bos, lekker in de achtertuin een balletje overschieten of tussen de dieren lopen in de kinderboerderij. Voor veel Nederlanders lijkt dit heel normaal, maar voor veel kansarme kinderen niet. Deze kids tweeëneenhalve week laten genieten van een vakantie in Nederland is al meer dan 50 jaar het doel van Europa Kinderhulp. Nieuwe vakantieouders zijn zeer welkom en krijgen volop begeleiding vanuit de organisatie.

Kinderen uit een achterstandsgezin of met emotionele problemen, zomaar wat voorbeelden van kinderen die Europa Kinderhulp wil helpen. Noord-Brabant ontvangt in de zomervakantie (juli en augustus) kinderen van 5 tot en met 15 jaar uit eigen land, maar ook uit Duitsland en Frankrijk. Bij het vakantiegezin in Nederland draaien ze mee in het gezin, kunnen ze helemaal tot rust komen en weer even kind zijn.

2015-01-10 EKH 2In de afgelopen jaren zijn er zo’n 100.000 kinderen naar Nederland gekomen. Ieder jaar komen er gelukkig weer nieuwe vakantieouders bij. ‘Zo dankbaar om een kansarm kind een glimlach te bezorgen’ en ‘het kind fleurde hier helemaal op’ zijn enkele uitspraken van gezinnen die zich vorig jaar aanmeldden.

Informatie Ook geïnteresseerd om vakantieouder te worden, of wilt u meer weten? Op www.europakinderhulp.nl staat veel informatie, zoals over de voorwaarden en de procedure waarmee de vrijwilligersorganisatie werkt. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Felix Verlaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met het landelijke informatienummer: (0118) 62 79 74.