Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Politie

schutting na_inbraakpogingDe familie Doomernik uit Heeswijk-Dinther werd in april 2012 slachtoffer van een inbraak. Een agent schoot één van de inbrekers neer. Volgens de familie was de inbreker op weg naar de buren. "Hij hing over de schutting van de buren, die waren gewoon thuis en de deur was niet op slot. Wat als hij daar binnen was gekomen?"

Het is halftwaalf  's avonds als de buurman van de familie zijn hond uitlaat. Hij ziet dat de gordijnen bij de familie Doomernik gesloten zijn, de familie is op vakantie. Door een opening ziet de buurman twee mannen kasten doorzoeken. De buurman belt de politie. Eén inbreker weet nog via het platte dak van de buren te ontkomen, de andere wordt in zijn been geschoten, terwijl hij over een schutting probeert te klimmen.

Bang voor gijzeling
Zoon Berry Doomernik was niet op vakantie en was snel bij het huis van zijn ouders. "Het was een enorme consternatie. Heel veel politie, honden, de officier van justitie in de achtertuin. Ik heb de inbreker nog zien liggen in een plas bloed. De schutting naar de buren was helemaal kapot, het hele huis was overhoop gehaald."

De familie moet er niet aan denken wat er met de buren had kunnen gebeuren. "De buurvrouw was in huis, de deur was dicht maar niet op slot, voor hetzelfde geld rent hij daar naar binnen", zegt Marja Doomernik. Zoon Berry vindt het dan ook terecht dat de agent geschoten heeft. "Hij had al twee keer geroepen, maar kennelijk mag je dan toch gewoon doorgaan. Wat als hij bij de buurvrouw naar binnen was gedrongen en haar wat had aangedaan? Dan had iedereen geklaagd dat de politie er wel was, maar niets deed."

Trouwring weg
De familie vindt het 'belachelijk' dat de agent een boete heeft gekregen. Ook al heeft de agent zelf toegegeven dat hij de ambtsinstructies heeft overtreden. En het is onduidelijk of hij wist dat de buren thuis waren. "Maar hij was wel de enige die handelde", zegt de familie. "Andere agenten stonden op straat een beetje met zaklampen op het huis te schijnen. Hij sprong over een kliko en verdween in de achtertuin om achter die inbreker aan te gaan. Perfect. Naar het huis kijken had ik namelijk zelf ook gekund."

De publieke opinie lijkt zich ook achter de agent te scharen. Weblog GeenStijl begon een crowdfunding-actie om de boete die het Gerechtshof de agent oplegde, te betalen. "Jammer eigenlijk dat dit nodig is", zegt Berry Doomernik. "In mijn ogen heeft die agent gewoon zijn werk gedaan." De familie verloor bij de inbraak sieraden, waaronder een trouwring die de vader niet meer kon dragen. "Maar we zijn er nuchter over, dat zijn maar spullen." 

'Hij wilde alleen maar weg'
De advocaat van de inbreker, Ivo van de Bergh, gaat er niet van uit dat zijn cliënt bij de buren naar wilde gaan. "Ik denkt dat dat echt een spookscenario is. Mijn cliënt had absoluut niet de intentie om daar naar binnen te rennen. Hij wilde alleen maar weg."

Volgens Van de Bergh had er niet veel kunnen gebeuren. "Hij was ongewapend en het zou wel erg dom zijn geweest om bij de buren naar binnen te rennen want dan had hij echt in de val gezeten. Hij wilde echt alleen maar weg.”  

Geld naar goed doel
De politie heeft inmiddels besloten om de boete voor de agent te betalen. Volgens de politie omdat de trainingen voor het vuurwapengebruik niet duidelijk genoeg waren. De 15.000 euro die GeenStijl heeft ingezameld gaat in overleg met de agent naar een goed doel.

Bron: www.omroepbrabant.nl 

         http://www.omroepbrabant.nl/?news/232941762/Slachtoffers+inbraak+nemen+het+op+voor+schietende+agent+Hij+was+de+enige+die+handelde.aspx

Foto: bloedspatten in de achtertuin

Bloed inde_achtertuin

 

 

ANPDe actie van weblog GeenStijl om geld in te zamelen voor een agent die een schadevergoeding moet betalen aan een inbreker, is een succes geworden. De agent schoot de inbreker in zijn been toen hij hem betrapte bij een woninginbraak in Heeswijk-Dinther.

De agent (44) uit Veghel moet precies 2351,05 euro betalen. De diender schoot de man neer nadat hij hem verschillende keren had gewaarschuwd. Hij verloor dinsdag een rechtszaak die tegen hem was aangespannen. 

'Geef gul'
GeenStijl wil nu de politie te hulp schieten en heeft, zo meldt de site, inmiddels ruim 15.000 euro toegezegd gekregen. Motto van de actie is overigens 'Geef gul aan de agent die een boef wist te vangen'. 

"Nou zijn die naheffingsambtenaren van de Belastingdienst niet altijd onze beste vriend, met hun laserguns en hun stoepfietsboetes, maar Nederland wordt wel heel erg Kafka als agenten een maandsalaris en overuren moeten ophoesten als straf voor het arbeidsongeschikt maken van echte Boeven", schrijft GeenStijl

BBQ-pakket en krat pils
Een uur nadat de actie online was verschenen, zamelde GeenStijl al bijna duizend euro in. Doel van de actie was een bedrag van 3000 euro. "Dan doen we d'r een BBQ-pakket, een krat pils en een BOB-sleutelhanger bij", zo meldt de weblog. Inmiddels staat de teller dus op 15.000 euro.

De meeste mensen op straat vinden de actie van GeenStijl terecht. Ze keuren de straf voor de agent die 'gewoon zijn werk deed' af. Inbrekers nemen nou eenmaal bewust een risico en moeten 'van andermans spullen afblijven'.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/ 

Foto: Archief ANP

EikemansBurgemeester Marieke Moorman (44) heeft deze week een bedrijfspand aan de Retselseweg gesloten. Aanleiding is de vondst van een grote hennepkwekerij met zo’n 4000 planten in februari.

Daarbij werden twee mannen van 19 en 23 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel en productie van drugs. Moorman heeft op grond van de Opiumwet het pand voor een half jaar gesloten.

Eerder waren er al panden in de gemeente Oss op last van de burgemeester gesloten. Het is de eerste keer dat de burgemeester van Bernheze een pand sluit.

Vierduizend planten
Agenten stuitten woensdag 11 februari op de kwekerij met zo'n 4000 planten in een bedrijfspand. De aangehouden mannen uit Schijndel en uit 's-Gravenzande waren op dat moment in het gebouw. 

De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Bron:  http://www.omroepbrabant.nl/

Foto: Google Streetview

mishandeling HDEen groep mannen heeft vrijdagnacht op het Raadhuisplein in Heeswijk-Dinther een man in elkaar geslagen. De man raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield drie verdachten aan uit Heeswijk-Dinther.

De verdachten zijn drie mannen van 23 jaar. De politie kon ze aanhouden na getuigen te hebben gehoord. Hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn, is onduidelijk. De politie spreekt van een 'zware mishandeling'. 

Aanleiding onduidelijk
De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet duidelijk. De vechtpartij werd rond kwart over twee 's nachts gemeld bij de politie.

Bron: Omroep Brabant

Foto: AS Media

Hadeejer150217 Autobrand HopveldIn de nacht van maandag op dinsdag is een auto op het Hopveld in Heeswijk uitgebrand. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, net als een aantal feestvierders die uit de kroeg kwam. De auto stond geparkeerd aan het begin van ´t Veldje. De brandweer was om 3.20 uur ter plaatse en kon de brand blussen. Of de brand is aangestoken, is nog niet bekend.

Excuus voor de matige kwaliteit foto´s (ook door een carnavalsvierder gemaakt).

 Hadeejer150217 Autobrand Hopveld2

HennepkwekerijDe politie heeft woensdag 11 februari twee mannen van 19 en 23 jaar aangehouden na de ontdekking van een grote hennepkwekerij in Heeswijk-Dinther. Agenten stuitten woensdagochtend op de kwekerij met zo'n 3.000 planten in een bedrijfspand aan de Retselseweg.

De aangehouden mannen uit Schijndel en uit 's-Gravenzande waren op dat moment in het pand aanwezig. 

De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Beide verdachten zitten vast.

Bron: Omroep Brabant.

Foto:  Bert van Kasteren/ Ginopress

 

BurgernetDe politie onderzoekt een woninginbraak in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing van deze woninginbraak.

Lees meer: Getuigen gezocht:...

Ramkraak in_VeghelDe drie mannen die op 10 juni 2014 een ramkraak pleegden op parfumzaak ICI Paris in Veghel, liet hun vluchtauto, die werd gestolen in Veldhoven, achter in Heeswijk-Dinther. Dat werd dinsdagavond duidelijk in de uitzending van Opsporing Verzocht.

De ramkraak werd die bewuste dinsdag gepleegd aan de Molenwieken in Veghel. Rond kwart over twee 's nachts werd de deur van de parfumerie aan de Molenwieken uit de scharnieren gereden. De drie gingen naar binnen met een kliko die ze vervolgens vol laadden met parfum en make-up. 

Caddy teruggevonden
Het drietal sloeg op de vlucht in een Volkswagen Caddy. De auto was enkele dagen daarvoor gestolen in Veldhoven. Na de ramkraak werd de Volkswagen teruggevonden in Heeswijk-Dinther, zo wordt duidelijk in Opsporing Verzocht.

Op de beelden is zichtbaar hoe de mannen de kliko en de tassen volgooien met parfum en make-up. Toen de rookbeveiliging van de winkel in werking trad, sloegen de daders op de vlucht. De politie is nog steeds op zoek naar het drietal.

Foto: GinoPress

Auteur: Sebastiaan Quekel

politieDe politie hield vrijdagavond 9 januari rond 19.15 uur op de Irenestraat een 47-jarige man uit Uden aan. De man wordt verdacht van een insluiping bij een woning elders in Heeswijk-Dinther eerder die avond.

Hij werd betrapt door een bewoner en bedreigde deze met een stroomstootwapen. De verdachte ging er daarna vandoor maar kon aan de hand van het signalemen even later worden aangehouden. Hij had inbrekerswerktuig bij en is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie.nl

altWoningbrand, Berg en Dalseweg te -Dinther. Pannetje met olie vatte vlam en zette keuken in brand. Bewoner naar ziekenhuis

auto-ongelukTwee auto’s zijn maandagochtend rond acht uur op de Gouverneursweg in Heeswijk-Dinther frontaal op elkaar gebotst. De vrouw die achter het stuur zat van één van de auto’s is met letsel aan haar borstkas naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde in een bocht in het buitengebied tussen Middelrode en Heeswijk-Dinther. De auto die uit de richting Heeswijk-Dinther kwam, kwam na de botsing tegen een brug tot stilstand. Hierbij werd ook een elektriciteitskastje geraakt.

Oorzaak onduidelijk
Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is onduidelijk. Verkeer tussen Heeswijk-Dinther en Middelrode moest maandagochtend korte tijd rekening houden met vertraging omdat het verkeer over één rijbaan werd geleid.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Bart Meesters - Meesters Multi Media

politielogoDe politie hield zondagmorgen 9 november rond 6.10 uur op De Bleken een 39-jarige automobilist uit Heeswijk-Dinther aan. 


De politie hield het voertuig staande omdat deze zich verdacht ophield. In het voertuig trof de politie inbrekersgereedschap aan. Verder was de automobilist onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van ruim 1,03. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het 
politiebureau. Het voertuig en het inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen. In verband met het onderzoek werd de verdachte hierna in verzekering gesteld.