Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

ActiefBurgerschapGraag nodigen wij alle inwoners van Heeswijk-Dinther weer uit voor een openbare bijeenkomst en aansluitend gezellige borrel in CC Servaes, naast de Dintherse kerk, op dinsdag 8 oktober vanaf 19.30 uur (start programma 20.00 uur).

 

Zoals u zult weten is Actief Burgerschap een stichting die aan de slag is gegaan met de plannen van IDOP.  Er zijn nu vier werkgroepen, die elk een “probleem” in ons dorp hebben aangepakt:  WG centrum, WG verkeer, WG accommodaties&vrijwilligers, en WG Bouwen in HD. Hopelijk komt er komend jaar nog de werkgroep “zorg” bij.

De werkgroepen bestaan uit enkele actieve burgers (eerlijk verdeeld over alle belangen) en enkele vakmensen, die in overleg met de gemeente een plan maken om “hun” probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Maar de inwoners van Heeswijk-Dinther zijn de baas, daar gaat het om.  Daarom is er een paar keer per jaar een openbare bijeenkomst, waarin wij aan alle burgers vertellen wat we gedaan hebben en wat we van plan zijn.  Waar u vragen kunt stellen.  En vooral:  waar u, als inwoners, kunt zeggen of de plannen u bevallen, bent u het ermee eens?? Als de aanwezige Hadeejers een plan verwerpen, gaat het ook NIET door!

Op 8 oktober is het weer zo’n avond waarin wij vertellen en u kunt reageren en ook uw mening geven. Heel kort alvast iets over elke werkgroep:

WG centrum:  Ter Weer is gekocht door VGO en die wil volgend jaar gaan bouwen!  We zijn in gesprek met VGO en gemeente over het HOE & WAT.

WG Verkeer: De grootste knelpunten hebben te maken met (vracht)verkeer door het dorp en veiligheid.  Maar er zijn ook privé rechten en belangen.

WG Accommodaties en vrijwilligers: Vergrijzing komt eraan. De gemeente wordt steeds “armer”, moet meer doen met minder geld. HD moet levend en actief blijven. Verslag van een groot onderzoek en van de plannen.

WG Bouwen: De laatste jaren is bijna niets gebouwd.  Nu weer een beetje.  Veel te weinig! Veel starters verlaten HD. Ouderen zitten vast. Wij willen kijken wat nodig is en wat kan, en daarna zorgen dat er ook iets, veel meer, gebeurt!  Wij zoeken nog een “starter” die in de werkgroep wil meedenken!

Graag tot volgende week dinsdag!

Namens de stichting en de werkgroepen,

Antoon Verhaak, secretaris