Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

20140108Actief BurgerschapNieuwjaarsbijeenkomst Heeswijk-Dinther, 9 januari 2014, vanaf 19.30 in ccServaes:

Bekendmaking van de Actieve Hadeejer van 2013, de laatste nieuwtjes, debat over herindeling, maar vooral ... ontmoeten!

Op 9 januari organiseren Stichting Dorpsnieuws (de Hadeejer) en Stichting Actief Burgerschap (voorheen IDOP) een Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners van HaDee! Na de succesvolle en druk bezochte eerste Nieuwjaarsbijeenkomst begin 2013 is besloten hier een vaste traditie van te maken.

Ook dit jaar wordt een gevarieerd programma geboden. Maar is er vooral veel ruimte elkaar te ontmoeten en met elkaar het nieuwe jaar te bespreken. Onderdeel van de vaste traditie is de bekendmaking van de Actieve Hadeejer van 2013. Vorig jaar was dat Willy van Daal; vanzelfsprekend wordt zijn opvolger (M/V) pas op 9 januari bekend gemaakt.

Op de avond is er ook een podium om het laatste dorpsnieuws over 2014 uit te wisselen, waaronder:

- de nieuwste plannen voor ons centrum en wat er in 2014 al gaat gebeuren

- de opnames van een film over ons mooie dorp (in april 2014)

- de festiviteiten vanwege 50 jaar Bevrijding (in het najaar 2014)

- de organisatie van een marktplaats voor zorg en welzijn en vrijwilligers (in het voorjaar van 2014)

- een aantal innovatieve ideeën om de woningmarkt van HaDee vlot te trekken (die in 2014 concreet vorm moeten gaan krijgen)

Het programma wordt besloten met een dorpsdebat over de herindeling. De gemeente Bernheze wil zelfstandig blijven. Maar wat gebeurt er als dat niet gaat lukken: wordt de gemeente dan bij Oss gevoegd, of bij het nieuwe Uden of de nieuwe gemeente Veghel-Sint Oedenrode-Schijndel? En wat is dan het beste voor Heeswijk-Dinther? Het resultaat van het debat geven we als dorp mee aan alle politieke partijen die zich aan het warm lopen zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Muzikale omlijsting van de Nieuwjaarsbijeenkomst is in handen van dorpsgenoot Huub Sperber. Namens de twee organiserende stichtingen is Gertjan Arts gastheer en presentator.