Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

ActiefBurgerschapBij de grote IDOP enquête van 2011 was het centrum een belangrijk zorgpunt van onze burgers. In 2012 werden in nauw overleg met de gemeente plannen gepresenteerd door Actief Burgerschap. Op een drukbezochte bijeenkomst werden die plannen heel positief ontvangen. De eerste stap daarvan is de bouw van een supermarkt, gezondheidscentrum en een aantal appartementen op het terrein Ter Weer. Hiermee wordt nu snel gestart.

Namens Actief Burgerschap praten Peer Verkuijlen en Antoon Verhaak nu verder met de gemeente over de herinrichting van Plein 1969 en de directe omgeving. “Het moet levendiger, mooier maar zeker ook heel goed bruikbaar worden. En daarvoor zijn de eerdere plannen nog steeds de basis," zeggen Verhaak en Verkuijlen.
"We willen dat niet alleen met een paar mensen op het gemeentehuis bedenken. Daar hebben we iedereen bij nodig. De gebruikers van het plein, verenigingen en organisaties maar zeker ook omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen uit de gemeenschap. Van hen allen willen we horen wat ieder wel wil en wat vooral niet. Ook willen we bijpraten en de laatste informatie geven. “

Voor het realiseren is geld nodig, veel meer dan de gemeente nu kan bieden. Met een plan in de la schieten we niets op. Daarom willen we vanaf het begin de plannen uitwerken in overleg met ondernemers en financiers. Om te zorgen dat het ook echt van de grond komt. 

Op dinsdagavond 11 november 20.00 uur is over dit alles in CC Servaes een openbare bijeenkomst. Behalve Actief Burgerschap zijn daar ook wethouder Peter van Boekel en enkele ambtenaren aanwezig. De bedoeling is dat we samen actief aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen zoals parkeren en verkeer, functies van het plein, activiteiten, inrichting enz. Alle onderwerpen worden met elkaar besproken. Zowel de gemeente als Actief Burgerschap willen zoveel mogelijk informatie en ideeën horen om mee te nemen bij de besprekingen. Ook willen we een klankbordgroep vormen om regelmatiger mee te overleggen.

Voor vragen, opmerkingen en om je op te geven (is niet verplicht): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.