Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

Actief burgerschapDe  Kerncommissie Loosbroek en  Actief Burgerschap Heeswijk-Dinther zijn begin maart een samenwerking aangegaan voor een uitdagende  klus:  het opzetten van een welzijn- en zorgorganisatie van en voor de eigen gemeenschap HDL. 

Dit initiatief komt voort uit het onlangs afgesloten dorpsakkoord HD, wordt breed gedragen door veel maatschappelijke en professionele organisaties in HDL en wordt ondersteund door de gemeente Bernheze.  

Die samenwerking  heeft geleid tot het vaststellen van een aantal  doelstellingen en een plan van aanpak.  Volgens dat plan wordt  op korte termijn een tijdelijke stichting opgericht die al snel enkele taken op zich neemt en dat in één tot hooguit twee jaar uitbouwt tot en overdraagt aan de definitieve HDL-brede ledenorganisatie die alle gestelde doelen nastreeft.     

 
 

Voor dit uitdagende en maatschappelijk belangrijke project zoeken wij :

 

-  Drie  betrokken,ondernemende en deskundige

  Bestuurders  M/V  van de tijdelijke stichting die gezamenlijk deze belangrijke samenwerking binnen de gemeenschap vorm gaan geven. 

  

Wat houdt het in? 

Vanuit de tijdelijke stichting opzetten van een welzijn en zorgorganisatie, die op termijn omgevormd wordt naar een leden organisatie. Voorstel is een bestuur van minimaal drie personen, dat wordt ondersteund door een Raad van Toezicht waarin alle relevante ‘bloedgroepen’ zijn vertegenwoordigd.  

Een van de eerste taken is het – waar gewenst - borgen en ondersteunen van de activiteiten van de vrijwilligers binnen een aantal lopende initiatieven. 

 

Wat vragen wij van u? 

U bent bereid samen met de medebestuurders één tot twee dagdelen per week te investeren. 

U bent een teamspeler, meer sociaal/consensus gericht dan zakelijk formeel. 

U bent resultaatgericht en betrouwbaar en hebt binding met HDL  

U hebt  tenminste HBO werk- en denkniveau. 

 

Wat zijn de benodigde competenties? 

De mix van de bestuurders moet de volgende kenmerken opleveren: 

Ervaring en netwerk in de professionele (welzijn/gezondheids-)zorg, ouderen zorg, sociaal-maatschappelijk- en vrijwilligerswerk. Daarnaast organisatorische en communicatieve vaardigheden en ICT-kennis. 

 

Wat is de beloning? 

Er is geen salaris, maar wel een immateriële beloning. U draagt aanzienlijk bij aan een leefbaar en sociaal HDL. Uw netwerk en binding in HDL en in de wereld van welzijn en zorg groeit. Alle noodzakelijke (on)kosten worden vergoed. 

 

Spreekt ons initiatief u aan en wilt u zich hiervoor inzetten, dan nodigen wij u uit dat uiterlijk  woensdag 15 april a.s. aan ons kenbaar te maken.  Wij ontvangen uw reactie graag per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u dat via ditzelfde  e-mailadres opvragen. 

Afbeelding