Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

Plein 1969_3Heeswijk-Dinther kent al te lang een zielloos centrum. Een doorn in het oog voor veel inwoners. Voor het braakliggende terrein waar Ter Weer stond staat nu nieuwbouw op stapel. Voor Plein 1969 moet nog een plan ontwikkeld worden. Vanuit het dorp trekt een werkgroep van Actief Burgerschap daaraan.

Het hele proces om een invulling voor het plein te vinden, past precies in het thema van de tentoonstelling van dertien hectare. Zij vroegen drie ontwerpers (twee beeldend kunstenaars en een architectenbureau) om met een plan te komen hoe het plein er in de toekomst uit kan zien. Die schetsvoorstellen zijn vanaf 23 mei te zien op grote billboards vlak bij Plein 1969. Tegelijkertijd met de tentoonstelling van dertien hectare.

Actief Burgerschap pakt hier de draad op en nodigt betrokken en geïnteresseerde inwoners uit voor een bijeenkomst waarin de drie ontwerpen door de makers toegelicht worden. Daarna kunt u op www.dertienhectare.nl    kiezen voor het ontwerp dat naar uw mening het mooiste plein oplevert en dat een echt centrum van het dorp kan worden.

De bijeenkomst is op zondag 31 mei om 14.30 uur in de repetitie ruimte van den Harmonie. Dit is de oude drukkerij op het terrein van de abdij van Berne.

Gertjan Arts van Actief Burgerschap voert het gesprek met de makers.

De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.

U bent van harte uitgenodigd!

Stg. Actief Burgerschap HD

Foto's: Wim van der Lubbe.

Plein 1969_4

Plein1969 2

Plein 19691