Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

IDOPVerkeer in en door HD kan veel beter.  Te veel sluipverkeer door het dorp.  Te veel vrachtverkeer door het centrum. Veel gevaarlijke of hinderlijke situaties. 

Binnenkort start de aanleg van de zuidelijke ontsluitingsweg.  Het is de bedoeling dat door deze ontsluiting de verkeerssituatie in de kom  beter wordt.  Het gaat dan natuurlijk  over het verkeer door de Hoofdstraat, maar ook over de doorstroming van het verkeer uit het buitengebied in de richting van de ontsluitingen  in Heeswijk en Dinther.

Daarna wordt de N279 omgebouwd.  Veel moet nog worden ingevuld.  Wachten we af, of denken, praten we mee bij de plannen?  Nu is de kans om als gemeenschap werkelijke inbreng te hebben!

Op donderdag 13 september om 19.30 uur is in de grote zaal van CC Servaes een grote, openbare bijeenkomst.

Iedereen is daar welkom.  Mensen, bedrijven  en belangengroepen met ideeën of wensen over verkeer in en rond HD mogen hier niet ontbreken.
Het doel van deze bijeenkomst is informeren over de feiten, verzamelen van ideeën en wensen, en oprichting van een werkgroep die daarmee aan de slag gaat. De ambitie is om in de lente 2013 in een openbare vervolgbijeenkomst een plan of visie te bespreken en vervolgens aan te bieden aan de politiek.  Dus aan college en raad, en aan de partijen,  die zich dan voorbereiden op gemeentelijke verkiezingen.

Het college ondersteunt dit initiatief en wil ook meewerken.

Het programma van deze avond is als volgt:
Wethouder Rien Wijdeven zal vertellen wat er allemaal speelt voor verkeer in en om HD.  Wat zijn de plannen, waarom gaat het zo? En wat is er allemaal nog mogelijk, welke keuzes zijn er?  Vragen?
Daarna is het woord aan de bezoekers.  Niet voor een discussie, maar voor het vertellen over eigen wensen, belangen en voorstellen over verkeer in HD.  Alles wordt genoteerd.
Dit als basis voor de derde stap:  discussie over de agenda van de werkgroep.

Welke opdracht geven de aanwezigen aan de werkgroep mee? Wat is het doel, wat willen we bereiken? Wanneer moet en kan het klaar zijn?

Tenslotte de instelling van de werkgroep.  Het voorstel is om een brede groep betrokkenen en belangstellenden in te schrijven als deelnemers en een klein comité van twee of drie personen te benoemen die de zaak organiseert.  Maar de grote werkgroep gaat over de inhoud, die beslist.

Veel communicatie binnen de werkgroep zal gaan via internet, dus veel tijd hoeft dat niet te kosten.

Dit initiatief en deze bijeenkomst worden georganiseerd door de kerngroep dorpsontwikkelings-programma  HD,  het ‘oude’  IDOP.

Nadere informatie, reacties en aanmelding kan bij ons. (NB aanmelding vooraf is prettig maar niet verplicht.)

Secretariaat Antoon Verhaak  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gertjan Arts, Jan van den Broek en Antoon Verhaak