Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Actief Burgerschap HD

progressiefbernhezeOp woensdag 13 september is er een drukbezochte bijeenkomst geweest in Servaes in Heeswijk-Dinther. De Kerngroep “IDOP Heeswijk-Dinther”had mensen uitgenodigd om samen na te gaan denken over de verkeerssituatie in Heeswijk-Dinther.

De vraag was met name, wat er in Heeswijk-Dinther moet gebeuren aan de verkeerssituatie, wanneer de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther-Zuid gereed komt in 2014/2015. Na de inleiding door wethouder Rien Wijdeven werd al snel duidelijk, dat er zorgen zijn in Heeswijk-Dinther over de verkeersroutes vanuit Heeswijk en vanuit Dinther naar het achterland. Een aantal bewoners van de Abdijstraat in Heeswijk is bang, dat de verkeersdruk in hun straat, die nu al zeer groot is, door de nieuwe weg niet verminderd wordt, maar wellicht alleen maar groter. In Dinther maken ze zich al langer zorgen over de verbinding van deze nieuwe weg met het achterland richting Vorstenbosch en Nistelrode/Loosbroek.

Het een en ander betekent, dat we er na de realisatie van de ontsluitingsweg vanuit Retsel naar de Zuid-Willemsvaart niet zijn door alleen de doorgaande weg , de hoofdstraat dus, wat aan te passen. Natuurlijk is het van groot belang om deze hoofdstraat anders in te gaan richten, vriendelijker te maken voor fietsers en voetgangers en natuurlijk ook door de vrachtwagens te weren uit deze hoofdstraat. We moeten echter ook na gaan denken, hoe we het verkeer van en naar de Zuid Willemsvaart ( de N279) willen sturen naar dat achterland van Heeswijk-Dinther. Een rondweg ten noord/oosten om Heeswijk-Dinther heen zou natuurlijk wel een oplossing zijn, maar dat is vooralsnog financieel niet reëel en het is ook de vraag of we dat moeten willen want dat is zeer ingrijpend in het landschap. Zo de situatie laten bestaan in de Abdijstraat, maar ook in Retsel/Dodenhoekseweg is ook niet acceptabel. Hier ligt dus een belangrijke opdracht voor de projectgroep, die nu aan het werk gaat om de noodzakelijke maatregelen in kaart te brengen. We wensen deze projectgroep en de werkgroep “IDOP Heeswijk Dinther veel succes met dit nieuwe project. Wilt u reageren? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ook bellen 0413-229500

Theo van Overbeek, raadslid Progressief Bernheze