Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jong Nederland

Veldslag 2014 Al meer dan 10 jaar is de Veldslag een vast gegeven in Heeswijk-Dinther. Ieder jaar op de 2e zaterdag van september maakt Jong Nederland HDL een groot feest voor jong en oud in de Veldstraat. Dit jaar zal de Veldslag echter op Plein 1969 zijn in combinatie met 70 jaar bevrijding van Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Maar natuurlijk wel gewoon weer gratis.

Op woensdag 17 september is het precies 70 jaar geleden dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek  de bevrijding van de Duitsers naderbij kwam. Een historische gebeurtenis die in september groots gevierd gaat worden. Van zaterdag 13 september tot en met zondag 21 september staan Heeswijk-Dinther  en Loosbroek volledig in het teken van zeventig jaar vrijheid.

De week zal afgetrapt worden met de Veldslag. Om 13.00u vindt de grote opening van de bevrijdingsweek plaats, waarna meteen de Veldslag van start zal gaan. In de middag zal een kinderprogramma zijn voor alle leeftijden. De kleinsten kunnen beschuit versieren, spelen op de springkussens of zich laten schminken door de getalenteerde leiding van Jong Nederland HDL. De echte waaghalzen kunnen hun kan wagen op de klimwand, met het kratstapelen of op de kantelmuur. Er zullen ook workshops en demonstraties zijn van onder andere de brandweer. Alle activiteiten tijdens de Veldslag zullen in het teken staan van 70 jaar bevrijding. Zoals altijd is er voor de ouders een lekker hapje en drankje te krijgen op het terras of in de feesttent.

Aan de muziekliefhebbers is ook gedacht. Om 16:00 uur trapt in de feesttent de eerste band af. The Maraboos zijn een jonge band met covers van the Arctic Monkeys, the Black Keys en met eigen werk. Daarna is het podium voor de Herrie Davidson Band. De bandleden zijn allemaal opgegroeid in de jaren 60 en 70 en zullen dan ook muziek uit die tijd ten gehore brengen. Alle grote rockhits uit die tijd zullen voorbij komen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit songs die iedereen, jong en oud, kent en kan meezingen, of in ieder geval neuriën.

Ook de muzikanten van Pokey and the Headlights weten dat de beste muziek uit de vorige eeuw komt. Metonder andere de ska van Madness, de 'king of the surf guitar' Dick Dale en de rock ’n roll van Jerry Lee Lewis krijgen zij elke tent aan het dansen.

De afsluiten van de avond is Twenty Sicks. Hun motto: “No nonsense, Rock ’n Roll!” Ze spelen eigenzinnige covers..Rock ‘n Roll, Blues, Rockabilly, Americana.. Energiek, dynamisch, intens en vol passie! 3VOOR12 zei hierover: ““Wie beweert dat akoestisch niet rock and roll is, heeft Twenty Sicks nog nooit aan het werk gezien”