Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jong Nederland

15052012_jongnederlandkamp_01Het wordt weer lente en dat betekent maar één ding, het Jong Nederland kamp komt dichterbij. Net als alle anderen jaren zal het Jong Nederland kamp plaatsvinden in de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar is dat van 30 juni tot en met 6 juli en het thema is PIRATEN!! Het kamp duurt zes dagen en we gaan dit jaar naar Borkel en Schaft. Op het Jong Nederland kamp gaan we met bijna alle leden en leiding in tenten overnachten op speciale kampeerterreinen.

 

We gebruiken daarbij een aantal tenten, een grote tent waarin we allemaal kunnen eten en drinken, en kunnen schuilen bij slecht weer. Daarnaast wordt er gekookt in de keukentent en liggen er spullen opgeslagen in de materialentent. Elke ochtend wordt de dag geopend bij de vlaggenmast, daar speelt zich een spannend verhaal af waarbij de leden moeten helpen om een kwestie op te lossen.

Het kampprogramma is dit jaar weer bommetje vol, we gaan onder anderen: zwemmen, varen, pionieren, wandelen, sporten barbecueën, speur-, spook- en nachttochten doen. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Het thema dit jaar is piraten, AAHRRR!! Niet de Somalische piraten maar die met een ooglapje voor. Weet jij waarom piraten een ooglapje dragen? Overdag schijnt de zon en houden ze hem voor het ene oog, zodat daar geen licht in komt. ’s Nachts schuiven ze het ooglapje voor het anderen oog zodat ze het oog kunnen gebruiken dat heel de dag al aan het donker heeft kunnen wennen. Zo kunnen ze veel meer zien!

Probeer jij het maar eens, kijk tien minuten lang in het donker naar een kaars, maar bedek je ene oog met je hand. Na tien minuten blaas je kaars uit en ga je kijken met je andere oog. Je zult je verbazen over hoeveel je kan zien!

Je kan je voor het kamp inschrijven als je lid bent van Jong Nederland HDL. De inschrijving eindigt op 30 mei 2012. Voor vragen en info kunt u kijken op de site van Jong Nederland. www.jongnederlandhdl.nl