Thumb 121125_AvA_unne_HadeejerDe 100e Hadeejer werd zaterdagavond uitgereikt aan alle medewerkers en andere betrokkenen van de Hadeejer en de digitale Hadeejer. Dit feestelijk gebeuren vond plaats bij café-zaal Aquarest. De zaal zat vol en de 100e Hadeejer ging van hand tot hand en werd vol bewondering “verslonden”.

De volgende dag werd de 100e Hadeejer “met ezelsoren” ingepakt en ging op weg naar een ex-Hadeejer Herman van Den Boom in Oosteind. Hij vierde zijn 48-ste verjaardag en was aangenaam verrast met de 100e Hadeejer. Hij stak hiermee zijn moeder Jeanette en broers Peter en Kees, allen nog woonachtig in Dinther, de loef af.


Herman kwam zijn grote liefde Adriënne tegen en verhuisde ruim 12,5 jaar geleden naar “haar dorp” Oosteind. Daar woont hij inmiddels met zoon Joris en dochter Niene. Hij is actief als jeugdtrainer bij de plaatselijke voetbalvereniging én nog steeds trouw lid van supportersvereniging Avesteyn.


Zijn liefde voor Heeswijk-Dinther is nooit bekoeld. Wat hij het meeste mist, de betrokkenheid en het “ouwehoeren”. “Kek mar naor ons moeder, as die naor de Jumbo ge hoe lang da ut dan wir duurt vur da ze wir naor buite kumt.

 

Tekst en foto: Ad van Asseldonk