121229-TonL-Winterwandeltocht _18_Aanvankelijk leek het weer guur te zijn maar, direct  na het openen van de inschrijfplaats op het kasteel van Heeswijk begon het zonnetje te schijnen. Kasteel Heeswijk een geweldig locatie om een mooie wandeltocht te beginnen. De tochten waren uitgezet door leden van Jong Nederland uit Heeswijk-Dinther en er konden routes van 5, 10 en 20km worden gelopen. Ook was het mogelijk om een Geocahing te lopen.

De door TRV Bernheze georganiseerde winterwandeltocht trok bijna 1300 mensen (in vergelijking met vorig jaar 700 deelnemers). Na een flinke wandeling kwamen de 1ste mensen op de rustpauze aan, dit jaar was gekozen voor de  “De Schaapskooi” in Wijbosch, een geweldig onderkomen.

Na een lekkere kop erwtensoep of een bakkie koffie trokken de wandelaars weer door het Wijbosche Broek langs prachtige paden, tevreden en voldaan terug naar het beginpunt.

Met dank aan de hoofdsponsor het Brabants Dagblad en sub-sponsors: Vobra, Intersport Superstore Uden en Running Therapie Bernheze.

Tekst en foto’s: Ton Lunenburg