Logo70jaarbevrijdingkopieVanochtend was er opnieuw een bijeenkomst van het organiserend comité voor het bevrijdingsfeest in de week van 13 tot en met 21 september a.s. Vanuit verschillende verenigingen waren vrijwilligers naar het Cultureel Centrum in Dinther gekomen om de laatste stand van zaken door te spreken.

Medio september is het 70 jaar geleden dat onze regio werd bevrijd en daar staan we in Heeswijk, Dinther en Loosbroek op onze eigen wijze bij stil. Op het marktplein komt een tent met diverse activiteiten. Zo zijn er activiteiten voor jongeren (o.a. Veldslag op 13 september en Memories op 20 september), zijn er activiteiten voor basisschoolkinderen op donderdag de 18e september, is er op woensdag 17 september een speciale middag voor ouderen en op vrijdag 19 september wordt op Laverhof stilgestaan bij de bevrijding. Op diverse plekken zijn in deze week activiteiten rondom het thema 'van donker naar licht'.

Op www.bevrijdinghdl.nl staat het volledige programma. De komende weken zal op diverse plekken aandacht worden gevraagd voor deze feestweek, die in het kader staat van gedenken, herdenken en vieren. Er is voor elk wat wils, dus houdt uw agenda vrij!

Tekst: Lambert van der Ven