bernheze.gifDe gemeente Bernheze is opnieuw in actie gekomen tegen illegale bewoning van de bovenverdieping van een horecazaak aan de Hoofdstraat in Heeswijk-Dinther.
De bovenverdieping is ontruimd en verzegeld door de gemeente. In het pand verbleven vijf Roemenen. Bron: Brabants Dagblad.
In februari dit jaar liet de gemeente het pand ook al ontruimen omdat sprake was van een onveilige situatie. Volgens de gemeente voldeed de bovenverdieping niet aan de brandveiligheidseisen. Op dat moment verbleven in het pand elf Roemeense straatmuzikanten.

Net als toen heeft het college van B. en W. in Bernheze ook nu ingegrepen omdat er sprake is van een (brand)onveilige situatie. Zo was er onder meer geen brandtrap aanwezig.

Maandag bleek bij een controle door de brandweer en de afdeling Bouwzaken van de gemeente, dat er opnieuw logies werden aangeboden op de bovenverdieping van het pand, zonder dat maatregelen waren genomen om de brandveiligheid te verbeteren. De Roemenen die op dat moment in het pand verbleven, verlieten na enig aandringen het pand en werden ondergebracht in hotel Nuland. Zij mochten gisteren hun bagage uit het pand halen.

"We hebben de vorige keer afspraken gemaakt met de huurder van het pand om het een en ander te verbeteren op het gebied van de brandveiligheid", zegt burgemeester Jos Heijmans van Bernheze. "Als dat in orde zou zijn, kon er ook toestemming komen om logies op de bovenverdieping aan te bieden. Maar bij controle nu bleek dat er helemaal niets aan de onveilige situatie was gedaan. En wederom waren er Roemenen gehuisvest."

Volgens Heijmans is het de laatste keer geweest dat de gemeente moet ingrijpen bij het pand aan de Hoofdstraat. "We proberen de kosten van het ontruimen van het pand te verhalen op de exploitante. En we hebben een last onder dwangsom opgelegd. Als de zaken bij de volgende controle niet in orde zijn, wordt een dwangsom van 7.500 euro opgelegd", aldus Heijmans.